Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt z termoobiegiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 714081" data-attributes="member: 5092"><p>Przepis znalazłam kiedyś w necie na forum &quot;smaczny&quot;. Skład ciasta taki jak piekę od lat ale zainteresowała mnie informacja o zastosowaniu termoobiegu. Przetestowałam i od tej pory piekę go bardzo często, szczególnie na tort. Nigdy dotąd mnie nie zawiódł.</p><p></p><p> 4 jajka,</p><p> 1 szklanka cukru,</p><p> 3/4 szkl.mąki tortowej,</p><p> 1/4 szkl.mąki ziemniaczanej,</p><p> płaska łyżeczka proszku do pieczenia,</p><p> szczypta soli.</p><p></p><p>Ubić białka na sztywno z odrobiną soli dodając pod koniec cukier.Dodać żółtka lekko miksując, na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem mieszając delikatnie łyżką. Piec w lekko nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temp.170 - 180 (piekarnik elektryczny) przy włączonych obydwu grzałkach, przełączając po 15 min.na termoobieg i po 10 min. włączyć ponownie obie </p><p>grzałki.</p><p>Wyrasta równy,wysoki biszkopt i nawet jeżeli troszkę opadnie to nie szkodzi to ciastu. Ta porcja w średniej tortownicy wyrasta dość wysoko. Tortownicę smaruję tłuszczem i posypuję tartą bułką.!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 714081, member: 5092"] Przepis znalazłam kiedyś w necie na forum "smaczny". Skład ciasta taki jak piekę od lat ale zainteresowała mnie informacja o zastosowaniu termoobiegu. Przetestowałam i od tej pory piekę go bardzo często, szczególnie na tort. Nigdy dotąd mnie nie zawiódł. 4 jajka, 1 szklanka cukru, 3/4 szkl.mąki tortowej, 1/4 szkl.mąki ziemniaczanej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Ubić białka na sztywno z odrobiną soli dodając pod koniec cukier.Dodać żółtka lekko miksując, na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem mieszając delikatnie łyżką. Piec w lekko nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temp.170 - 180 (piekarnik elektryczny) przy włączonych obydwu grzałkach, przełączając po 15 min.na termoobieg i po 10 min. włączyć ponownie obie grzałki. Wyrasta równy,wysoki biszkopt i nawet jeżeli troszkę opadnie to nie szkodzi to ciastu. Ta porcja w średniej tortownicy wyrasta dość wysoko. Tortownicę smaruję tłuszczem i posypuję tartą bułką.! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt z termoobiegiem
Top
Bottom