- Lut 5, 2010
- 8
- 0
- 0
Zapewne każda Pani domu ma swój wypróbowany przepis na biszkopt. Ja zamieszczam poniżej swój przepis. Odkąd znalazł się w moich rekach korzystam tylko z niego, nigdy mnie nie zawiódł. Dodatkową zaletą jest to,że ciasto nie opada. Jeśli ktoś chce można biszkopt nasączyć podczas przekładania masami wówczas zyskuje jeszcze bardziej na swoim smaku.
Składniki:
9jajek
1szkl mąki pszennej
1szkl maki ziemniaczanej
1,5szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki octu
olejek zapachowy
Białka ubić na sztywną piane, dodać cukier,żółtka. Mąkę wymieszac razem z proszkiem, dodawać małymi porcjami do masy jajecznej, mieszać łyżka. Na końcu dodać ocet i parę kropel olejku( lub bez).
ZACHĘCAM DO WYPRÓBOWANIA
Składniki:
9jajek
1szkl mąki pszennej
1szkl maki ziemniaczanej
1,5szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki octu
olejek zapachowy
Białka ubić na sztywną piane, dodać cukier,żółtka. Mąkę wymieszac razem z proszkiem, dodawać małymi porcjami do masy jajecznej, mieszać łyżka. Na końcu dodać ocet i parę kropel olejku( lub bez).
ZACHĘCAM DO WYPRÓBOWANIA