Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="listek19" data-source="post: 1119120" data-attributes="member: 20060"><p>Zapewne każda Pani domu ma swój wypróbowany przepis na biszkopt. Ja zamieszczam poniżej swój przepis. Odkąd znalazł się w moich rekach korzystam tylko z niego, nigdy mnie nie zawiódł. Dodatkową zaletą jest to,że ciasto nie opada. Jeśli ktoś chce można biszkopt nasączyć podczas przekładania masami wówczas zyskuje jeszcze bardziej na swoim smaku. </p><p></p><p>Składniki:</p><p>9jajek</p><p>1szkl mąki pszennej</p><p>1szkl maki ziemniaczanej</p><p>1,5szkl cukru</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>2 łyżki octu</p><p>olejek zapachowy</p><p></p><p>Białka ubić na sztywną piane, dodać cukier,żółtka. Mąkę wymieszac razem z proszkiem, dodawać małymi porcjami do masy jajecznej, mieszać łyżka. Na końcu dodać ocet i parę kropel olejku( lub bez).</p><p></p><p>ZACHĘCAM DO WYPRÓBOWANIA</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="listek19, post: 1119120, member: 20060"] Zapewne każda Pani domu ma swój wypróbowany przepis na biszkopt. Ja zamieszczam poniżej swój przepis. Odkąd znalazł się w moich rekach korzystam tylko z niego, nigdy mnie nie zawiódł. Dodatkową zaletą jest to,że ciasto nie opada. Jeśli ktoś chce można biszkopt nasączyć podczas przekładania masami wówczas zyskuje jeszcze bardziej na swoim smaku. Składniki: 9jajek 1szkl mąki pszennej 1szkl maki ziemniaczanej 1,5szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu olejek zapachowy Białka ubić na sztywną piane, dodać cukier,żółtka. Mąkę wymieszac razem z proszkiem, dodawać małymi porcjami do masy jajecznej, mieszać łyżka. Na końcu dodać ocet i parę kropel olejku( lub bez). ZACHĘCAM DO WYPRÓBOWANIA [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt
Bottom