Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkoptowe ciasto z rabarbarem -pycha :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 135761" data-attributes="member: 62"><p>składniki</p><p>4 całe jajka</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 cukier wanilinowy</p><p>1 łyżka oleju</p><p>1 szklanka mąki pszennej</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>około &#189; kg rabarbaru</p><p></p><p>tłuszcz do wysmarowania formy</p><p>bułka tarta do wysypania formy</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Jajka, 1 szklankę cukru oraz 1 cukier wanilinowy utrzeć przy pomocy miksera. Dodać 1 łyżkę oleju i dalej ucierać. Wsypać mąkę i 1łyżeczkę proszku do pieczenia i wyrobić przy pomocy miksera na gładką masę.</p><p>Przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, a następnie na wylane ciasto posypać równomiernie rabarbar cieniutko obrany i pokrojony w niewielką kostkę. Piec w temperaturze 180C przez około 30-40 min (w zależności od piekarnika), do momentu, aż ciasto będzie lekko rumiane. Na koniec sprawdzić delikatnie nakłuwając cieniutkim patyczkiem stopień wypieczenia. Jeżeli patyczek po nakłuciu pozostaje czysty, ciasto jest gotowe.</p><p>Smacznego!!!</p><p></p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Jest to podstawowy przepis na biszkopt do owoców i nie tylko. Ciasto można również przygotować z pokrojonymi jabłkami lub innymi sezonowymi owocami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 135761, member: 62"] składniki 4 całe jajka 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżka oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia około ½ kg rabarbaru tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do wysypania formy sposób przygotowania Jajka, 1 szklankę cukru oraz 1 cukier wanilinowy utrzeć przy pomocy miksera. Dodać 1 łyżkę oleju i dalej ucierać. Wsypać mąkę i 1łyżeczkę proszku do pieczenia i wyrobić przy pomocy miksera na gładką masę. Przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, a następnie na wylane ciasto posypać równomiernie rabarbar cieniutko obrany i pokrojony w niewielką kostkę. Piec w temperaturze 180C przez około 30-40 min (w zależności od piekarnika), do momentu, aż ciasto będzie lekko rumiane. Na koniec sprawdzić delikatnie nakłuwając cieniutkim patyczkiem stopień wypieczenia. Jeżeli patyczek po nakłuciu pozostaje czysty, ciasto jest gotowe. Smacznego!!! dodatkowe informacje Jest to podstawowy przepis na biszkopt do owoców i nie tylko. Ciasto można również przygotować z pokrojonymi jabłkami lub innymi sezonowymi owocami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkoptowe ciasto z rabarbarem -pycha :)
Top
Bottom