Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
BISZKOPTOWE pod masę lub owoce z galaretką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 849923" data-attributes="member: 4167"><p>* 10 małych jajek</p><p>* 15 łyżek cukru</p><p>* szklanka oleju</p><p>* olejek pomarańczowy</p><p>* torebka kisielu pomarańczowego</p><p>* pół szklanki kefiru</p><p>* 5 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej</p><p>* 5 pełnych łyżek mąki kukurydzianej</p><p>* 5 pełnych łyżek drobnej bułki tartej</p><p>* 5 pełnych łyżek mąki pszennej razowej</p><p>* łyżeczka sody </p><p></p><p>Jajka ubić z cukrem, olejem, aromatem pomarańczowym i kefirem.</p><p>Mąki połączyć z kisielem i bułką tartą oraz sodą. Dosypywać stopniowo - stale miksując.</p><p>Dużą blachę nasmarować margaryną i posypać bułką tartą - wylać ciasto i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.</p><p></p><p>Ostudzić. </p><p></p><p>Na cieście ułożyć owoce i zalać krzepnącą galaretką lub przełożyć masą.</p><p></p><p>Ja swoje przecięłam, przełożyłam tartymi jabłkami z galaretką, nakryłam drugą warstwą ciasta, na to pójdą truskawki i galaretka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 849923, member: 4167"] * 10 małych jajek * 15 łyżek cukru * szklanka oleju * olejek pomarańczowy * torebka kisielu pomarańczowego * pół szklanki kefiru * 5 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej * 5 pełnych łyżek mąki kukurydzianej * 5 pełnych łyżek drobnej bułki tartej * 5 pełnych łyżek mąki pszennej razowej * łyżeczka sody Jajka ubić z cukrem, olejem, aromatem pomarańczowym i kefirem. Mąki połączyć z kisielem i bułką tartą oraz sodą. Dosypywać stopniowo - stale miksując. Dużą blachę nasmarować margaryną i posypać bułką tartą - wylać ciasto i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Ostudzić. Na cieście ułożyć owoce i zalać krzepnącą galaretką lub przełożyć masą. Ja swoje przecięłam, przełożyłam tartymi jabłkami z galaretką, nakryłam drugą warstwą ciasta, na to pójdą truskawki i galaretka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
BISZKOPTOWE pod masę lub owoce z galaretką
Top
Bottom