Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Blińczyki carskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gracha" data-source="post: 1679275" data-attributes="member: 1585"><p>Zasady nie pamiętam, przy okazji spytam kuzynkę. </p><p>Jeśli miksujesz mikserem to kolejność nie ma znaczenia, ale jeśli rozbijałam ciasto ręcznie rózgą, to odkąd wsypuję mąkę do płynu nie mam problemu z grudkami, nawet jeśli później dolewam wody czy dosypuję mąkę. No i faktycznie kiedyś pierwszy placek szedł na zmarnowanie a od jakiegoś czasu nie, nawet nie zwróciłam na to uwagi, ale może faktycznie chodzi o temperaturę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gracha, post: 1679275, member: 1585"] Zasady nie pamiętam, przy okazji spytam kuzynkę. Jeśli miksujesz mikserem to kolejność nie ma znaczenia, ale jeśli rozbijałam ciasto ręcznie rózgą, to odkąd wsypuję mąkę do płynu nie mam problemu z grudkami, nawet jeśli później dolewam wody czy dosypuję mąkę. No i faktycznie kiedyś pierwszy placek szedł na zmarnowanie a od jakiegoś czasu nie, nawet nie zwróciłam na to uwagi, ale może faktycznie chodzi o temperaturę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Blińczyki carskie*
Top
Bottom