Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Blok z ciastkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1501404" data-attributes="member: 592"><p>dopisuję tu bo to trochę inna wersja</p><p></p><p>[ATTACH=full]87357[/ATTACH]</p><p></p><p><strong> czekolada domowa w andrutach</strong></p><p></p><p>1 paczka wafli –andrutów </p><p>1 kostka(200g ) masła </p><p>&#189; szklanki mleka lub wody (daję wodę najczęściej)</p><p>2/3- 3/4 szklanki cukru (teraz daję jakiś taki ciemniejszy trzcinowy)</p><p>2,5 szklanki mleka w proszku</p><p>2-4 łyżki kakao</p><p>cukier waniliowy( ja mam domowy i nim zastępuję cześć cukru)</p><p>ew. skorka pomarańczowa smażona, rodzynki lub/i orzechy siekane </p><p>ew. gorzka czekolada od 65% miazgi kakaowej w wzwyż –ja dałam Czekolada gorzka Dark 90%</p><p>Dwa wafle zostawiamy całe, resztę połamać na drobne kawałki. W rozgrzanym mleku(wodzie) rozpuścić cukier i masło oraz kakao, cukier waniliowy. Dodać, czekoladę połamaną, jak się rozpuści wsypywać mleko w proszku (po troszeczku-ja przesiewam przez sitko). Delikatnie wymieszać z pokruszonymi waflami oraz ewentualnie bakaliami, rozsmarowujemy na jednym waflu, drugim przykrywamy i obciążamy.</p><p>[ATTACH=full]87359[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1501404, member: 592"] dopisuję tu bo to trochę inna wersja [ATTACH=full]87357[/ATTACH] [B] czekolada domowa w andrutach[/B] 1 paczka wafli –andrutów 1 kostka(200g ) masła ½ szklanki mleka lub wody (daję wodę najczęściej) 2/3- 3/4 szklanki cukru (teraz daję jakiś taki ciemniejszy trzcinowy) 2,5 szklanki mleka w proszku 2-4 łyżki kakao cukier waniliowy( ja mam domowy i nim zastępuję cześć cukru) ew. skorka pomarańczowa smażona, rodzynki lub/i orzechy siekane ew. gorzka czekolada od 65% miazgi kakaowej w wzwyż –ja dałam Czekolada gorzka Dark 90% Dwa wafle zostawiamy całe, resztę połamać na drobne kawałki. W rozgrzanym mleku(wodzie) rozpuścić cukier i masło oraz kakao, cukier waniliowy. Dodać, czekoladę połamaną, jak się rozpuści wsypywać mleko w proszku (po troszeczku-ja przesiewam przez sitko). Delikatnie wymieszać z pokruszonymi waflami oraz ewentualnie bakaliami, rozsmarowujemy na jednym waflu, drugim przykrywamy i obciążamy. [ATTACH=full]87359[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Blok z ciastkami
Top
Bottom