SKŁADNIKI:
5 SZKL. MLEKA, 4 ŻÓŁTKA, 1 MASŁO, 1 SZKL. CUKRU, 1 SZKL. MĄKI PSZENNEJ, 1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY, 2 CUKRY WANILIOWE, 2 DUŻE PACZKI KRAKERSÓW.
SPÓD DUŻEJ BLACHY WYKŁADAMY KRAKERSAMI. W 2 SZKLANKACH MLEKA ROZTRZEPUJEMY ŻÓŁTKA, NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ ORAZ BUDYŃ I DOKŁADNIE MIESZAMY. RESZTĘ MLEKA GOTUJEMY Z CUKREM, WANILIĄ I MASŁEM. DO WRZĄCEGO MLEKA WLEWAMY ROZPROWADZONY BUDYŃ Z MĄKĄ I ŻÓŁTKAMI. WSZYSTKO RAZEM DOKŁADNIE MIESZAMY I GOTUJEMY OK 5 MIN. GORĄCY KREM WYKŁADAMY NA KRAKERSY, RÓWNOMIERNIE GO ROZPROWADZAMY I PRZYKRYWAMY POZOSTAŁYMI KRAKERSAMI. WIERZCH CIASTA OBFICIE POSYPUJEMY CUKREM PUDREM I POZOSTAWIAMY DO CAŁKOWITEGO OSTUDZENIA.
5 SZKL. MLEKA, 4 ŻÓŁTKA, 1 MASŁO, 1 SZKL. CUKRU, 1 SZKL. MĄKI PSZENNEJ, 1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY, 2 CUKRY WANILIOWE, 2 DUŻE PACZKI KRAKERSÓW.
SPÓD DUŻEJ BLACHY WYKŁADAMY KRAKERSAMI. W 2 SZKLANKACH MLEKA ROZTRZEPUJEMY ŻÓŁTKA, NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ ORAZ BUDYŃ I DOKŁADNIE MIESZAMY. RESZTĘ MLEKA GOTUJEMY Z CUKREM, WANILIĄ I MASŁEM. DO WRZĄCEGO MLEKA WLEWAMY ROZPROWADZONY BUDYŃ Z MĄKĄ I ŻÓŁTKAMI. WSZYSTKO RAZEM DOKŁADNIE MIESZAMY I GOTUJEMY OK 5 MIN. GORĄCY KREM WYKŁADAMY NA KRAKERSY, RÓWNOMIERNIE GO ROZPROWADZAMY I PRZYKRYWAMY POZOSTAŁYMI KRAKERSAMI. WIERZCH CIASTA OBFICIE POSYPUJEMY CUKREM PUDREM I POZOSTAWIAMY DO CAŁKOWITEGO OSTUDZENIA.
