- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
kupiłam puszkę z kremem krówkowym o smaku kokosowym ( pierwszy raz taki zobaczyłam) i szybciorem zrobiłam ciasto
, ale można użyć każdy inny smak masy krówkowej
puszka kremu krówkowego ( lub mleko skondensowane słodzone, ugotowane wcześniej w puszce)
kostka masła ( miałam 200g )
na spód cienki biszkopt, ciasto kruche, albo herbatniki ( ja miałam biszkopt)
herbatniki na wierzch ( miałam 2 paczki po 50 g, jakichś maślanych)
galaretka ( dałam gruszkową)
robiłam w tortownicy 25X25 cm
upiec dowolne kruche ciasto lub biszkopt albo na spód tortownicy wyłożyć herbatniki.
masło utrzeć dodając po łyżce masy krówkowej. Doskonale utartą masę wyłożyć na spod, wygładzić, ułożyć harbatniki, zalać tężejącą galaretką (można zrobić z nieco mniejszej ilości wody niż wskazują na opakowaniu). Przed podaniem schłodzić w lodówce:


puszka kremu krówkowego ( lub mleko skondensowane słodzone, ugotowane wcześniej w puszce)
kostka masła ( miałam 200g )
na spód cienki biszkopt, ciasto kruche, albo herbatniki ( ja miałam biszkopt)
herbatniki na wierzch ( miałam 2 paczki po 50 g, jakichś maślanych)
galaretka ( dałam gruszkową)
robiłam w tortownicy 25X25 cm
upiec dowolne kruche ciasto lub biszkopt albo na spód tortownicy wyłożyć herbatniki.
masło utrzeć dodając po łyżce masy krówkowej. Doskonale utartą masę wyłożyć na spod, wygładzić, ułożyć harbatniki, zalać tężejącą galaretką (można zrobić z nieco mniejszej ilości wody niż wskazują na opakowaniu). Przed podaniem schłodzić w lodówce:

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: