Błyskawiczne ciasto z kremem krówkowym

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
kupiłam puszkę z kremem krówkowym o smaku kokosowym ( pierwszy raz taki zobaczyłam) i szybciorem zrobiłam ciasto
icon_wink.gif
, ale można użyć każdy inny smak masy krówkowej

puszka kremu krówkowego ( lub mleko skondensowane słodzone, ugotowane wcześniej w puszce)
kostka masła ( miałam 200g )
na spód cienki biszkopt, ciasto kruche, albo herbatniki ( ja miałam biszkopt)
herbatniki na wierzch ( miałam 2 paczki po 50 g, jakichś maślanych)
galaretka ( dałam gruszkową)

robiłam w tortownicy 25X25 cm

upiec dowolne kruche ciasto lub biszkopt albo na spód tortownicy wyłożyć herbatniki.
masło utrzeć dodając po łyżce masy krówkowej. Doskonale utartą masę wyłożyć na spod, wygładzić, ułożyć harbatniki, zalać tężejącą galaretką (można zrobić z nieco mniejszej ilości wody niż wskazują na opakowaniu). Przed podaniem schłodzić w lodówce:

swieta_wielkanocne_001.jpg
 

Załączniki

  • swieta_wielkanocne_001.jpg
    swieta_wielkanocne_001.jpg
    42.2 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy