Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Boczek zrolowany.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1518475" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p></p><p>1,5 kg chudego boczku bez kości</p><p>4 duże ząbki czosnku</p><p>łyżka majeranku</p><p> sól</p><p>pieprz</p><p>olej</p><p></p><p></p><p>Mięso rozcinamy na cienki płat, nie przecinając końca boczku. Smarujemy olejem. Posypujemy go z obu stron solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, majerankiem, pieprzem, i wcieramy w mięso. </p><p>Gdy boczek jest ze skórą nacinamy skórę i wcieramy w nacięcia mieszaninę z olejem.</p><p>Mięso zwijamy w roladę i wkładamy do zamykanego naczynia i wstawiamy do lodówki na 24 godziny ale spokojnie można przedłużyć&#65279; ten czas do 48 godzin. </p><p>Po tym czasie mięso wyjmujemy z lodówki nadmiar czosnku ja usuwam i mocno roluję obwiązując sznurkiem spozywczym. </p><p></p><p>Gdy końcówka boczku jest gruba, scinamy nożem po skosie i kawałki mięsa wkładam do środka i roluję.</p><p></p><p>Tak przygotowany boczek pieczemy w rękawie w 180 stopniach przez ok 2 godziny ( sprawdzając patyczkiem ) </p><p>Przed końcem pieczenia rozrywam rękaw i dopiekam od góry skórę boczku.</p><p>Smacznego..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1518475, member: 52944"] Składniki: 1,5 kg chudego boczku bez kości 4 duże ząbki czosnku łyżka majeranku sól pieprz olej Mięso rozcinamy na cienki płat, nie przecinając końca boczku. Smarujemy olejem. Posypujemy go z obu stron solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, majerankiem, pieprzem, i wcieramy w mięso. Gdy boczek jest ze skórą nacinamy skórę i wcieramy w nacięcia mieszaninę z olejem. Mięso zwijamy w roladę i wkładamy do zamykanego naczynia i wstawiamy do lodówki na 24 godziny ale spokojnie można przedłużyć ten czas do 48 godzin. Po tym czasie mięso wyjmujemy z lodówki nadmiar czosnku ja usuwam i mocno roluję obwiązując sznurkiem spozywczym. Gdy końcówka boczku jest gruba, scinamy nożem po skosie i kawałki mięsa wkładam do środka i roluję. Tak przygotowany boczek pieczemy w rękawie w 180 stopniach przez ok 2 godziny ( sprawdzając patyczkiem ) Przed końcem pieczenia rozrywam rękaw i dopiekam od góry skórę boczku. Smacznego.. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Boczek zrolowany.
Top
Bottom