Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Boeuf Bourguignon*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 193492" data-attributes="member: 59"><p>Moj najukochanszy &quot;gulasz&quot;. 8-10 porcji, ale rzadko robilam z polowy. </p><p></p><p>2kg karkowki wolowej</p><p>1 lyzeczka musztardy</p><p>1 lyzeczka bazylii </p><p>1 lyzka soli</p><p>1/2 lyzeczki pieprzu </p><p></p><p><em>mieso pokroic w kostke i wymieszac z przyprawami</em> </p><p></p><p>225g boczku (mozna obsmazyc na smalcu lub oleju)</p><p>20 perlowych cebulek (dawalam 4-5 nieduzych zwyklych cebul) </p><p></p><p><em>boczek wysmazyc i wyjac. Na tluszczu zrumienic mieso. Dodac pokrojona cebule, poddusic az bedzie miekka. </em></p><p><em>Teraz mozna przelozyc do szybkowara</em></p><p>Dodac </p><p>1 szkl sherry </p><p>2 szkl wina czerwonego </p><p>lisc laurowy</p><p>1 lyzeczka tymianku</p><p>4 lyzki natki </p><p></p><p><em>Dusic pod przykryciem ok 2 godzin, na malym ogniu. W szybkowarze ok. 45 min </em></p><p></p><p>Dodac</p><p>450 g pokrojonych w plastry pieczarek</p><p></p><p>i dusic dalsze 30 min </p><p></p><p>W razie potrzeby zagescic doadajc 3 lyzki maki rozbeltanej w 1/4 szkl wody. </p><p></p><p>PYCHA</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 193492, member: 59"] Moj najukochanszy "gulasz". 8-10 porcji, ale rzadko robilam z polowy. 2kg karkowki wolowej 1 lyzeczka musztardy 1 lyzeczka bazylii 1 lyzka soli 1/2 lyzeczki pieprzu [I]mieso pokroic w kostke i wymieszac z przyprawami[/I] 225g boczku (mozna obsmazyc na smalcu lub oleju) 20 perlowych cebulek (dawalam 4-5 nieduzych zwyklych cebul) [I]boczek wysmazyc i wyjac. Na tluszczu zrumienic mieso. Dodac pokrojona cebule, poddusic az bedzie miekka. Teraz mozna przelozyc do szybkowara[/I] Dodac 1 szkl sherry 2 szkl wina czerwonego lisc laurowy 1 lyzeczka tymianku 4 lyzki natki [I]Dusic pod przykryciem ok 2 godzin, na malym ogniu. W szybkowarze ok. 45 min [/I] Dodac 450 g pokrojonych w plastry pieczarek i dusic dalsze 30 min W razie potrzeby zagescic doadajc 3 lyzki maki rozbeltanej w 1/4 szkl wody. PYCHA [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Boeuf Bourguignon*
Top
Bottom