- Cze 7, 2007
- 16,273
- 2,355
- 113

Składniki:
* 2 białe rzodkwie ( ja miałam jedną b. dużą, bo ważyła 850g)
* 3 marchewki (raczej większe niż mniejsze)
* 1 duży strąk papryki (można 1/2 czerwonej i 1/2 żółtej)
* 2 kwaskowe jabłka ( reneta)
* 1 puszka kukurydzy
* 1 pęczek zielonej pietruszki
* 1 pęczek szczypiorku
* majonez
* sól i pieprz
Rzodkiew zetrzec na tarce (grube oczka), posolic i odstawic na 15 -25 minut. Po tym czasie odcisnąc powstały sok. Marchewki, jabłka i paprykę również utrzec na tarce (grube oczka). Pokroic pietruszkę i szczypior, odsączyc kukurydzę. Doprawic solą (ostrożnie, bo rzodkiew już była solona) i sporą ilością pieprzu. Wymieszac z majonezem. Ewentualnie majonez można wymieszac ze śmietaną

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: