Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
bomba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dinowelwet" data-source="post: 781272" data-attributes="member: 11853"><p>Składniki Przepis </p><p></p><p>ciasto:</p><p>4 jaja</p><p>1szklanka mąki i cukru</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>szczypta cynamonu</p><p>masa:</p><p>1 galaretka truskawkowa</p><p>1 szklanka wrzątku </p><p>40dag serka homogenizowanego owocowego</p><p>250 ml kremówki </p><p>4 łyżki cukru pudru</p><p></p><p>dżem truskawkowy z podanych składników upiec biszkopt: ubić białka, dodać żółtka roztarte uprzednio z cukrem, następnie delikatnie dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamonem.</p><p> blaszkę(taką dużą z piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować dokładnie ciasto, piec ok 20 min w 180 st C</p><p>następnie szybciutko placek przełożyć na wilgotną ściereczkę i ciasno, acz delikatnie zwinąć w roladę- pozostawić na ok 10 min, następnie rozwinąć biszkopt posmarować dżemem, zwinąć w roladkę, roladę owinąć ściereczką i włożyć na jakieś 10 min do lodówki.</p><p>Roladkę wyjąć i pokroić w cieniutkie plasterki. Miskę(większą) dokładnie wyłożyć folią aluminiową, układać po bokach i na dnie ciasniutko plasterki rolady.</p><p>Galaretkę rozpuścić we wrzątku-ostudzić. Ubić kremówkę z cukrem, dodać serek, na końcu galaretkę, wylać masę do miseczki, na wierzchu ułożyć pozostałe plastry rolady.</p><p>całość ląduje na conajmniej 2 godziny w lodówce.</p><p>Po zastygnięciu, wyjmujemy naszą bombę na talerz, zdejmujemy delikatnie folię i zdobimy, bądź też- nie wedle uznania.</p><p>smacznego!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dinowelwet, post: 781272, member: 11853"] Składniki Przepis ciasto: 4 jaja 1szklanka mąki i cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu masa: 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku 40dag serka homogenizowanego owocowego 250 ml kremówki 4 łyżki cukru pudru dżem truskawkowy z podanych składników upiec biszkopt: ubić białka, dodać żółtka roztarte uprzednio z cukrem, następnie delikatnie dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamonem. blaszkę(taką dużą z piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować dokładnie ciasto, piec ok 20 min w 180 st C następnie szybciutko placek przełożyć na wilgotną ściereczkę i ciasno, acz delikatnie zwinąć w roladę- pozostawić na ok 10 min, następnie rozwinąć biszkopt posmarować dżemem, zwinąć w roladkę, roladę owinąć ściereczką i włożyć na jakieś 10 min do lodówki. Roladkę wyjąć i pokroić w cieniutkie plasterki. Miskę(większą) dokładnie wyłożyć folią aluminiową, układać po bokach i na dnie ciasniutko plasterki rolady. Galaretkę rozpuścić we wrzątku-ostudzić. Ubić kremówkę z cukrem, dodać serek, na końcu galaretkę, wylać masę do miseczki, na wierzchu ułożyć pozostałe plastry rolady. całość ląduje na conajmniej 2 godziny w lodówce. Po zastygnięciu, wyjmujemy naszą bombę na talerz, zdejmujemy delikatnie folię i zdobimy, bądź też- nie wedle uznania. smacznego!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
bomba
Top
Bottom