Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Borodinsky
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KasiazOpola" data-source="post: 1295117" data-attributes="member: 38148"><p>Upiekłam ten chleb wczoraj</p><p>Miał wyrastać do rana ale po 4 godzinach już przerósł i musiałam go piec o 4 rano, więc na górze lekko opadł, ale w smaku jest rewelacyjny, to mój chleb nr jeden.</p><p>Piekłam już ukraiński, prosty razowiec tatter, ale ten w smaku najbardziej nam odpowiada. Zamiast kolendry dałam słonecznik, ale kupię kolendrę, nie miałam melasy więc dałam całe 50g słodu.</p><p>Mam jeszcze pytanie - mam nadzieję że tu ktoś zagląda</p><p>Jak przedłużyć czas wyrastania, czy mogę wstawić go do lodówki i wtedy wyrastanie będzie trwało np 7godz, bo to byłby super chleb do pieczenia na co dzień u mnie wstawiam do wyrastania o pólnocy o 7 rano do piekarnika i chlebek gotowy.</p><p>Zdjęcie wstawię później</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KasiazOpola, post: 1295117, member: 38148"] Upiekłam ten chleb wczoraj Miał wyrastać do rana ale po 4 godzinach już przerósł i musiałam go piec o 4 rano, więc na górze lekko opadł, ale w smaku jest rewelacyjny, to mój chleb nr jeden. Piekłam już ukraiński, prosty razowiec tatter, ale ten w smaku najbardziej nam odpowiada. Zamiast kolendry dałam słonecznik, ale kupię kolendrę, nie miałam melasy więc dałam całe 50g słodu. Mam jeszcze pytanie - mam nadzieję że tu ktoś zagląda Jak przedłużyć czas wyrastania, czy mogę wstawić go do lodówki i wtedy wyrastanie będzie trwało np 7godz, bo to byłby super chleb do pieczenia na co dzień u mnie wstawiam do wyrastania o pólnocy o 7 rano do piekarnika i chlebek gotowy. Zdjęcie wstawię później [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Borodinsky
Top
Bottom