Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Borodinsky
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="betsetse" data-source="post: 1567854" data-attributes="member: 16099"><p>Zrobiłam jak zwykle z przygodami, ślepa jestem albo za bardzo roztargniona. Kolendry mielonej dałam 10 g do środka , bo nie doczytałam ze ta w całości ma byc do obtoczenia. Dodałam make biała i razowa pól na pół, przy czym o 100 g więcej, bo nie patrząc w przepis u bzdurzyłam sobie ze jest 480g a nie 380 wiec dodałam tez łychę zakwasu więcej. Włożyłam do formy zła na siebie ze taki prosty przepis, a ja tak namieszałam. Myślę sobie mam spokoj na kilka godzin, po 3 do niego zajrzałam był już prawie gotowy, ciepło w kuchni miałam, piekłam ptysie. Musiałam wyjść na 4 h, włożyłam go do lodówki,gdy wróciłam był trochę przerośnięty, sporo drobnych dziurek plus rozstępy . piekl się dłużej. Nie podrósł w piecu ani o milimetr ale tez nie opadł. Bałam się ze kolendra będzie bardzo wyczuwalna ale jest oki. Maz mówi ze słodkawy dla mnie mógłby być nawet bardziej. Bardzo fajny chlebek. Następnym razem z zrobię w keksówce bo robiłam w formie żaroodpornej i jest odrobinę za niski.[ATTACH=full]92076[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="betsetse, post: 1567854, member: 16099"] Zrobiłam jak zwykle z przygodami, ślepa jestem albo za bardzo roztargniona. Kolendry mielonej dałam 10 g do środka , bo nie doczytałam ze ta w całości ma byc do obtoczenia. Dodałam make biała i razowa pól na pół, przy czym o 100 g więcej, bo nie patrząc w przepis u bzdurzyłam sobie ze jest 480g a nie 380 wiec dodałam tez łychę zakwasu więcej. Włożyłam do formy zła na siebie ze taki prosty przepis, a ja tak namieszałam. Myślę sobie mam spokoj na kilka godzin, po 3 do niego zajrzałam był już prawie gotowy, ciepło w kuchni miałam, piekłam ptysie. Musiałam wyjść na 4 h, włożyłam go do lodówki,gdy wróciłam był trochę przerośnięty, sporo drobnych dziurek plus rozstępy . piekl się dłużej. Nie podrósł w piecu ani o milimetr ale tez nie opadł. Bałam się ze kolendra będzie bardzo wyczuwalna ale jest oki. Maz mówi ze słodkawy dla mnie mógłby być nawet bardziej. Bardzo fajny chlebek. Następnym razem z zrobię w keksówce bo robiłam w formie żaroodpornej i jest odrobinę za niski.[ATTACH=full]92076[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Borodinsky
Top
Bottom