Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Borówki (albo żurawiny) smażone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 7703" data-attributes="member: 108"><p>Borówki smażone</p><p></p><p>Przepis na smażone czerwone borówki, które moja babcia robiła co roku w dużych ilościach. W ten sam sposób można robić żurawiny.</p><p></p><p>1 kg borówek</p><p>1/2 szklanki wody</p><p>40 dag cukru </p><p></p><p>Borówki przebrać, umyć, osączyć. Z połowy cukru i wody ugotować syrop, wsypać borówki. Gdy puszczą sok, dodać resztę cukru. Gotować na małym ogniu, często mieszając, przez pół godziny. Gorące nałożyć do wyparzonych słoików, zakręcić wyparzonymi nakrętkami.</p><p></p><p>Nie pamiętam, ile dokładnie wychodzi, ale na pewno kilka małych słoiczków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 7703, member: 108"] Borówki smażone Przepis na smażone czerwone borówki, które moja babcia robiła co roku w dużych ilościach. W ten sam sposób można robić żurawiny. 1 kg borówek 1/2 szklanki wody 40 dag cukru Borówki przebrać, umyć, osączyć. Z połowy cukru i wody ugotować syrop, wsypać borówki. Gdy puszczą sok, dodać resztę cukru. Gotować na małym ogniu, często mieszając, przez pół godziny. Gorące nałożyć do wyparzonych słoików, zakręcić wyparzonymi nakrętkami. Nie pamiętam, ile dokładnie wychodzi, ale na pewno kilka małych słoiczków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Borówki (albo żurawiny) smażone
Top
Bottom