Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Botwinka krem z jajkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="doris71" data-source="post: 1523570" data-attributes="member: 12179"><p>Składniki na zupę:</p><p></p><p>2 pęczki botwinki,</p><p>1 łodyga rabarbaru,</p><p>wywar mięsno-warzywny lub kostki rosołowe:</p><p>po 1 sztuce - drobiowa i wołowa,</p><p>około 1 litr przefiltrowanej wody, </p><p>2 łyżeczki cukru do smaku,</p><p>śmietana lub mleko, jajka na twardo, ziemniaki z wody, koperek,</p><p></p><p>Botwinkę dokładnie umyć, usunąć zwiędłe liście, oskrobać buraczki. </p><p>Posiekane na 2-3 cm kawałki wrzucić na wrzącą wodę, dodać kostki rosołowe. </p><p>Gotować na małym ogniu 15 minut. Dodać pokrojony rabarbar, gotować jeszcze 10 minut. </p><p>Cukier dodawać do smaku. </p><p>Pozostawić do podstygnięcia, natępnie zmiksować. </p><p>Podawać z ziemniakami i jajkami na twardo, koperkiem, ewentualnie zabielając mlekiem lub śmietaną.</p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doris71, post: 1523570, member: 12179"] Składniki na zupę: 2 pęczki botwinki, 1 łodyga rabarbaru, wywar mięsno-warzywny lub kostki rosołowe: po 1 sztuce - drobiowa i wołowa, około 1 litr przefiltrowanej wody, 2 łyżeczki cukru do smaku, śmietana lub mleko, jajka na twardo, ziemniaki z wody, koperek, Botwinkę dokładnie umyć, usunąć zwiędłe liście, oskrobać buraczki. Posiekane na 2-3 cm kawałki wrzucić na wrzącą wodę, dodać kostki rosołowe. Gotować na małym ogniu 15 minut. Dodać pokrojony rabarbar, gotować jeszcze 10 minut. Cukier dodawać do smaku. Pozostawić do podstygnięcia, natępnie zmiksować. Podawać z ziemniakami i jajkami na twardo, koperkiem, ewentualnie zabielając mlekiem lub śmietaną. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Botwinka krem z jajkiem
Top
Bottom