Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Botwinka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1447147" data-attributes="member: 1024"><p>Eksperymentowałam dziś z botwinką, jako, że moi panowie nie lubią zup zaprawianych śmietaną i mam nadzieję, że Samanta się nie obrazi za to, że się dopinam z efektami tego eksperymentu do Jej tematu.</p><p>I tak:</p><p>1. Na bulionie (z zamrażarki) ugotowałam młode, pokrojone w kosteczki ziemniaki.</p><p>2. Oddzielnie w małej ilości wody ugotowałam z czosnkiem buraczki (najpierw wrzuciłam pocięte w julienne korzenie, potem dodałam łodyżki, a na końcu - liście).</p><p>3. Do gotowej zupy dodałam trzy spore posiekane w julienne małosolne ogórki i nieco kwasu spod nich. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i odrobiną pieprzu.</p><p>4. Na wydaniu posypię posiekanym koperkiem.</p><p>Bardzo smaczna zupa wyszła, będę powtarzać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1447147, member: 1024"] Eksperymentowałam dziś z botwinką, jako, że moi panowie nie lubią zup zaprawianych śmietaną i mam nadzieję, że Samanta się nie obrazi za to, że się dopinam z efektami tego eksperymentu do Jej tematu. I tak: 1. Na bulionie (z zamrażarki) ugotowałam młode, pokrojone w kosteczki ziemniaki. 2. Oddzielnie w małej ilości wody ugotowałam z czosnkiem buraczki (najpierw wrzuciłam pocięte w julienne korzenie, potem dodałam łodyżki, a na końcu - liście). 3. Do gotowej zupy dodałam trzy spore posiekane w julienne małosolne ogórki i nieco kwasu spod nich. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i odrobiną pieprzu. 4. Na wydaniu posypię posiekanym koperkiem. Bardzo smaczna zupa wyszła, będę powtarzać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Botwinka
Top
Bottom