Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Botwinka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1521174" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p>300 g pręgi wołowej lub innego </p><p>1 pęczek botwiny</p><p>włoszczyzna: marchew, pietruszka i odrobina selera</p><p>2 liście laurowe</p><p>2 ziarna ziela angielskiego</p><p>sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny</p><p></p><p>1 pęczek natki pietruszki</p><p>słodka śmietana</p><p>kilka jajek</p><p></p><p></p><p>Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować wywar.</p><p>Wszystkie warzywa obrać, umyć, pokroić. </p><p>Gdy mięsko bedzie już prawie miękkie wywar posolić, dodać marchew, seler, pietruszkę, ziele i liść.</p><p>Gotować jeszcze około 10 - 15 minut i wyjąc miesko.</p><p>Dodać obmytą, pokrojoną botwinę.</p><p>Gotować do miękkości na wolnym ogniu.</p><p>Doprawić do smaku solą pieprzem oraz sokiem z cytryny.</p><p></p><p>Podajemy z jajekiem, łyżką śmietany do ozdoby i zieleniną </p><p></p><p>Do botwinki pasują młode ziemniaczki z wody, polane masłem, posypane koperkiem. </p><p>Można ugotować ją bez mięsa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1521174, member: 52944"] Składniki: 300 g pręgi wołowej lub innego 1 pęczek botwiny włoszczyzna: marchew, pietruszka i odrobina selera 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny 1 pęczek natki pietruszki słodka śmietana kilka jajek Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować wywar. Wszystkie warzywa obrać, umyć, pokroić. Gdy mięsko bedzie już prawie miękkie wywar posolić, dodać marchew, seler, pietruszkę, ziele i liść. Gotować jeszcze około 10 - 15 minut i wyjąc miesko. Dodać obmytą, pokrojoną botwinę. Gotować do miękkości na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podajemy z jajekiem, łyżką śmietany do ozdoby i zieleniną Do botwinki pasują młode ziemniaczki z wody, polane masłem, posypane koperkiem. Można ugotować ją bez mięsa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Botwinka
Top
Bottom