Brie z miodem

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Uwielbiam sery pod kazda postacia, no dobra , moze tylko z wyjatkiem tych co zapachem odrzucaja na kilometr. Smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu przystawka

ser brie ( w krazku)
miod
migdalowe platki ( ewentualnie orzechy wloskie)

Piekarnik nastawiam na 180C. Ser wkladam do naczynia zaroodpornego lub na blache nastepnie lekko polewam miodem i posypuje migdalami.

Pieke okolo 5-7 minut az ser zacznie sie robic miekki ale jeszcze nie topnieje

Podaje z krakersami

Tak samo pyszny jest ser brie zapiekany z zurawinowym sosem


Zrodlo- Ina Garten
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy