Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
brik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moniak" data-source="post: 1198332" data-attributes="member: 69"><p>Wczoraj kupiłam ciasto brik/brick w leclercku. Opłaca się, bo kosztuje 3 z groszami, a jest 8 płatów.</p><p>Dzisiaj robiłam: każdy płat rozcięłam na połowę, nafaszerowałam smażonymi porami, po wystygnięciu wymieszanymi z szynką, goudą i mozzarellą, pikantnie doprawione. </p><p>Trochę ciężko szło mi zwijanie, ale jak już się nauczyłam, to poszło szybko i łatwo - w trójkąciki. Zrobiłam wcześniej, ale przygotowane nakryłam papierem mokrym, żeby nie wyschły, czekały tak ponad godzinę. Jednego na próbę usmażyłam na patelni, ale nie w głębokim tłuszczu - wydał mi się bardzo tłusty.</p><p>Dlatego resztę wyłożyłam na blachę z papierem i posmarowałam roztopionym masłem - i to było to! Wyszły lekko złote (po ok. 20 minutach) i pysznie chrupiące. Bardzo wszystkim smakowało.</p><p>Podałam z mieszaniną sałat z ogórkiem, pomidorem, cebulą i ogórkiem konserwowym z fetą i słodko-kwaśnym sosem. Wszystko zniknęło szybko...</p><p>Rewelacja! musze kupić jeszcze kilka na zapas, bo nie wiadomo, kiedy trafią się następne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moniak, post: 1198332, member: 69"] Wczoraj kupiłam ciasto brik/brick w leclercku. Opłaca się, bo kosztuje 3 z groszami, a jest 8 płatów. Dzisiaj robiłam: każdy płat rozcięłam na połowę, nafaszerowałam smażonymi porami, po wystygnięciu wymieszanymi z szynką, goudą i mozzarellą, pikantnie doprawione. Trochę ciężko szło mi zwijanie, ale jak już się nauczyłam, to poszło szybko i łatwo - w trójkąciki. Zrobiłam wcześniej, ale przygotowane nakryłam papierem mokrym, żeby nie wyschły, czekały tak ponad godzinę. Jednego na próbę usmażyłam na patelni, ale nie w głębokim tłuszczu - wydał mi się bardzo tłusty. Dlatego resztę wyłożyłam na blachę z papierem i posmarowałam roztopionym masłem - i to było to! Wyszły lekko złote (po ok. 20 minutach) i pysznie chrupiące. Bardzo wszystkim smakowało. Podałam z mieszaniną sałat z ogórkiem, pomidorem, cebulą i ogórkiem konserwowym z fetą i słodko-kwaśnym sosem. Wszystko zniknęło szybko... Rewelacja! musze kupić jeszcze kilka na zapas, bo nie wiadomo, kiedy trafią się następne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
brik
Top
Bottom