Jest kilka podobnych przepisów, ale ten jest jednak inny i zdecydowałam się wpisać
Jeśli to zła decyzja, to proszę o połączenie lub usunięcie.
Brokuły z sosem czosnkowym i prażonymi migdałami:
- 1 opakowanie mrożonych brokuł, lub główka świeżych
- mały kubek jogurtu naturalnego, najlepiej greckiego (125 ml)
- łyżka majonezu
- 2-3 ząbki czosnku (lub wg uznania)
- opakowanie migdałów w płatkach
- sól, pieprz
Brokuły ugotować (najlepiej na parze). Podzielić na różyczki i ułożyć w naczyniu.
Jogurt wymieszać z majonezem, posolić, popieprzyć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszać.
Migdały uprażyć na suchej patelni.
Brokuły polać sosem, przed podaniem posypać migdałami (wcześniej zmiękną).
I jeszcze fotka:


Jeśli to zła decyzja, to proszę o połączenie lub usunięcie.
Brokuły z sosem czosnkowym i prażonymi migdałami:
- 1 opakowanie mrożonych brokuł, lub główka świeżych
- mały kubek jogurtu naturalnego, najlepiej greckiego (125 ml)
- łyżka majonezu
- 2-3 ząbki czosnku (lub wg uznania)
- opakowanie migdałów w płatkach
- sól, pieprz
Brokuły ugotować (najlepiej na parze). Podzielić na różyczki i ułożyć w naczyniu.
Jogurt wymieszać z majonezem, posolić, popieprzyć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszać.
Migdały uprażyć na suchej patelni.
Brokuły polać sosem, przed podaniem posypać migdałami (wcześniej zmiękną).
I jeszcze fotka:
