Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z buraków
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1621049" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Brownie z buraków</strong></p><p></p><p>Inspirowałam się tym przepisem, ale zrobiłam po swojemu. </p><p><a href="http://hpba.pl/czekoladowe-ciasto-z-burakow-moje-ulubione/" target="_blank">http://hpba.pl/czekoladowe-ciasto-z-burakow-moje-ulubione/</a></p><p></p><p>Składniki:</p><p>– 300 g ugotowanych buraków</p><p>– 60 g suszonych daktyli, moczonych kwadrans w niewielkiej ilości wrzątku</p><p>– 2 czubate łyżki kakao (lub jedna kakao, jedna karobu)</p><p>- 1 -2 łyżki syropu z agawy lub klonowego</p><p>– szczypta sody oczyszczonej</p><p>– łyżeczka ekstraktu waniliowego lub mielona wanilia</p><p>– 2 czubate łyżki oleju kokosowego</p><p>- 2 małe jajka</p><p>– 80 g mąki kokosowej</p><p>- 20 g mąki orkiszowej</p><p>- szczypta soli</p><p>– 1/3 szklanki suszonych żurawin, namoczonych wcześniej we wrzątku i odsączonych</p><p>- 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich</p><p>Polewa - ok. 1/2 tabliczki czekolady 85%, kilka łyżek słodkiej śmietanki</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Zmiksować buraki z namoczonymi daktylami (i wodą, w której się moczyły), dodać do nich syrop, jajka i olej kokosowy, wymieszać.</p><p>W misce wymieszać suche składniki, połączyć z mokrymi, dodać bakalie, wymieszać, przełożyć do tortownicy o śr. 16 cm, piec ok. 45 minut w temperaturze 190 stopni.</p><p>Po wystudzeniu można oblać rozpuszczoną z kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki czekoladą.</p><p></p><p>[ATTACH=full]96027[/ATTACH] [ATTACH=full]96026[/ATTACH]</p><p></p><p>Kroi się nieszczególnie ze względu na obecność bakalii, ale smakuje naprawdę dobrze.</p><p>Gdyby zastąpić mąkę orkiszową gryczaną, jaglaną czy ryżową, ciasto będzie bezglutenowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1621049, member: 1024"] [B]Brownie z buraków[/B] Inspirowałam się tym przepisem, ale zrobiłam po swojemu. [URL="http://hpba.pl/czekoladowe-ciasto-z-burakow-moje-ulubione/"]http://hpba.pl/czekoladowe-ciasto-z-burakow-moje-ulubione/[/URL] Składniki: – 300 g ugotowanych buraków – 60 g suszonych daktyli, moczonych kwadrans w niewielkiej ilości wrzątku – 2 czubate łyżki kakao (lub jedna kakao, jedna karobu) - 1 -2 łyżki syropu z agawy lub klonowego – szczypta sody oczyszczonej – łyżeczka ekstraktu waniliowego lub mielona wanilia – 2 czubate łyżki oleju kokosowego - 2 małe jajka – 80 g mąki kokosowej - 20 g mąki orkiszowej - szczypta soli – 1/3 szklanki suszonych żurawin, namoczonych wcześniej we wrzątku i odsączonych - 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich Polewa - ok. 1/2 tabliczki czekolady 85%, kilka łyżek słodkiej śmietanki Wykonanie: Zmiksować buraki z namoczonymi daktylami (i wodą, w której się moczyły), dodać do nich syrop, jajka i olej kokosowy, wymieszać. W misce wymieszać suche składniki, połączyć z mokrymi, dodać bakalie, wymieszać, przełożyć do tortownicy o śr. 16 cm, piec ok. 45 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu można oblać rozpuszczoną z kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki czekoladą. [ATTACH=full]96027[/ATTACH] [ATTACH=full]96026[/ATTACH] Kroi się nieszczególnie ze względu na obecność bakalii, ale smakuje naprawdę dobrze. Gdyby zastąpić mąkę orkiszową gryczaną, jaglaną czy ryżową, ciasto będzie bezglutenowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z buraków
Top
Bottom