Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z czarnej fasoli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 1555393" data-attributes="member: 778"><p>Źródło przepisu <a href="http://happyherbivore.com/recipe/vegan-blackbean-brownies/" target="_blank">http://happyherbivore.com/recipe/vegan-blackbean-brownies/</a></p><p></p><p></p><p><strong>Brownie z czarnej fasoli</strong></p><p></p><p>425 g ugotowanej czarnej fasoli (lub z puszki, przepłukanej i odsączonej)</p><p>2 dojrzałe banany</p><p>1/3 szklanki syropu z agawy</p><p>1/4 szklanki niesłodzonego kakao</p><p>1 łyżka cynamonu</p><p>1 łyżeczka ekstraktu z wanilii</p><p>1/4 szklanki ciemnego cukre (opcjonalnie)</p><p>1/4 szklanki błyskawicznych płatków owsianych</p><p></p><p>Nagrzewamy piekarnik do 180 C, blaszkę 20x20 cm natłuszczamy (ja posypałam ją także kakao). Wszystkie składniki oprócz płatków miksujemy w blenderze aż masa będzie gładka. Dosypujemy płatki owsiane i dobrze mieszamy (ja dodałam także garść mrożonych malin z porzeczką). Masę wlewamy do blaszki. Pieczemy około 30 minut aż do momentu, kiedy wykałaczka będzie sucha (jeśli wolimy mokre brownie można skrócić czas pieczenia). Przed serwowaniem ciasto studzimy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 1555393, member: 778"] Źródło przepisu [URL="http://happyherbivore.com/recipe/vegan-blackbean-brownies/"]http://happyherbivore.com/recipe/vegan-blackbean-brownies/[/URL] [B]Brownie z czarnej fasoli[/B] 425 g ugotowanej czarnej fasoli (lub z puszki, przepłukanej i odsączonej) 2 dojrzałe banany 1/3 szklanki syropu z agawy 1/4 szklanki niesłodzonego kakao 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 szklanki ciemnego cukre (opcjonalnie) 1/4 szklanki błyskawicznych płatków owsianych Nagrzewamy piekarnik do 180 C, blaszkę 20x20 cm natłuszczamy (ja posypałam ją także kakao). Wszystkie składniki oprócz płatków miksujemy w blenderze aż masa będzie gładka. Dosypujemy płatki owsiane i dobrze mieszamy (ja dodałam także garść mrożonych malin z porzeczką). Masę wlewamy do blaszki. Pieczemy około 30 minut aż do momentu, kiedy wykałaczka będzie sucha (jeśli wolimy mokre brownie można skrócić czas pieczenia). Przed serwowaniem ciasto studzimy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z czarnej fasoli
Top
Bottom