Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z mielonymi migdałami wg Nigelli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1549510" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Brownie z mielonymi migdałami wg Nigelli</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu:</p><p><a href="http://www.nigella.com/recipes/view/flourless-chocolate-brownies-with-hot-chocolate-sauce-22" target="_blank">http://www.nigella.com/recipes/view/flourl...colate-sauce-22</a></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p> 225 g gorzkiej czekolady (70% miazgi kakaowej)</p><p> 225 g masła</p><p> 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (u mnie nasionka wyskrobane z połowy laski wanilii)</p><p> 200 g drobnego cukru (dałam 170 g)</p><p> 3 jajka</p><p> 150 g mielonych migdałów</p><p> 100 g posiekanych orzechów włoskich</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>W rondelku na małym ogniu roztopić czekoladę z masłem. Zdjąć z ognia, dodać ekstrakt waniliowy, cukier, zamieszać i przestudzić. Ja topiłam masło z czekoladą na parze. Mieszając dodawać roztrzepane jajka, zmielone migdały i posiekane orzechy. Ja dodatkowo dorzuciłam pół posiekanej tabliczki czekolady z orzechami laskowymi, bo mi się plątała po kuchni.</p><p>Masę przełożyć do wyłożonej folią aluminiową kwadratowej foremki o boku 24 cm. Ja piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm, bo podana w przepisie wydała mi się za duża w stosunku do ilości ciasta.</p><p>Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni C. przez ok. 25-30 minut. </p><p>Po przestudzeniu pokroić je na 16 kawałków. Podawać z lodami i sosem czekoladowym. </p><p>Ja nie robiłam sosu; podałam z lodami śmietankowo - kawowymi i odrobiną bitej śmietany.</p><p>Ponoć orgazmicznie pyszne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1549510, member: 1024"] [B]Brownie z mielonymi migdałami wg Nigelli[/B] Źródło przepisu: [URL="http://www.nigella.com/recipes/view/flourless-chocolate-brownies-with-hot-chocolate-sauce-22"]http://www.nigella.com/recipes/view/flourl...colate-sauce-22[/URL] [B]Składniki:[/B] 225 g gorzkiej czekolady (70% miazgi kakaowej) 225 g masła 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (u mnie nasionka wyskrobane z połowy laski wanilii) 200 g drobnego cukru (dałam 170 g) 3 jajka 150 g mielonych migdałów 100 g posiekanych orzechów włoskich [B]Wykonanie:[/B] W rondelku na małym ogniu roztopić czekoladę z masłem. Zdjąć z ognia, dodać ekstrakt waniliowy, cukier, zamieszać i przestudzić. Ja topiłam masło z czekoladą na parze. Mieszając dodawać roztrzepane jajka, zmielone migdały i posiekane orzechy. Ja dodatkowo dorzuciłam pół posiekanej tabliczki czekolady z orzechami laskowymi, bo mi się plątała po kuchni. Masę przełożyć do wyłożonej folią aluminiową kwadratowej foremki o boku 24 cm. Ja piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm, bo podana w przepisie wydała mi się za duża w stosunku do ilości ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni C. przez ok. 25-30 minut. Po przestudzeniu pokroić je na 16 kawałków. Podawać z lodami i sosem czekoladowym. Ja nie robiłam sosu; podałam z lodami śmietankowo - kawowymi i odrobiną bitej śmietany. Ponoć orgazmicznie pyszne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z mielonymi migdałami wg Nigelli
Top
Bottom