Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z serkami czekoladowymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elka" data-source="post: 1739102" data-attributes="member: 1293"><p><strong>Nieklasyczne klasyczne brownie</strong></p><p></p><p>Deser świetnie pasuje podawany z lodami, kremem budyniowym, bitą śmietaną, świeżymi owocami lub jagodami, sosami owocowymi. Chyba musicie sami zadecydować, jak wam będzie najlepiej pasować.</p><p></p><p>Ilość porc. – zależy, jak lubimy czekoladę</p><p>Przygotowanie – 15 min</p><p>Pieczenie – 22-25 min.</p><p>t-ra pieczenia – 175 °C góra-dół</p><p></p><p>200 g masła</p><p>150 g cukru</p><p>250 g dobrej jakości gorzkiej czekolady o zawartości kakao 72 proc.</p><p>3 jajka</p><p>100 g mąki</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia (o tym można podyskutować)</p><p>30 ml brandy lub rumu</p><p>2-3 serki czekoladowe (dla publiczności wileńskiej) lub batoniki twarogowe w czekoladzie (dla tych, co serków czekoladowych nie znają)</p><p></p><p>Rozgrzej piekarnik do 175°C. Formę do pieczenia (22 x 22 cm) wyłóż papierem do pieczenia.</p><p>Rozpuść masło wraz z czekoladą na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Tylko w tym przypadku woda nie musi się dostać do czekolady. Mieszać, mieszać i uważać.</p><p>Jajka ubij z cukrem na puszystą kremową masę, dodaj masę czekoladową, a następnie brandy. Dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę i, jeśli dodajesz - proszek do pieczenia.</p><p>Serki pokrój na 16 części. Ciasto włóż do formy, wyrównaj, ułóż kawałeczki serków, lekko je wciskając do ciasta.</p><p>Wstaw formę do piekarnika i piecz w nagrzanym do 175 °C piekarniku przez 22-25 minut. Zwróć uwagę na wygląd brownie: brzegi będą już upieczone, wnętrze jest miękkie - musi pozostać wilgotne.</p><p>Wyjąć z piekarnika i pozostawić do zastygnięcia (najlepiej w lodówce). Pokroić na 16 części i podawać</p><p></p><p>Dla "Magazyn Wileński", 2021[ATTACH=full]112076[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elka, post: 1739102, member: 1293"] [B]Nieklasyczne klasyczne brownie[/B] Deser świetnie pasuje podawany z lodami, kremem budyniowym, bitą śmietaną, świeżymi owocami lub jagodami, sosami owocowymi. Chyba musicie sami zadecydować, jak wam będzie najlepiej pasować. Ilość porc. – zależy, jak lubimy czekoladę Przygotowanie – 15 min Pieczenie – 22-25 min. t-ra pieczenia – 175 °C góra-dół 200 g masła 150 g cukru 250 g dobrej jakości gorzkiej czekolady o zawartości kakao 72 proc. 3 jajka 100 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia (o tym można podyskutować) 30 ml brandy lub rumu 2-3 serki czekoladowe (dla publiczności wileńskiej) lub batoniki twarogowe w czekoladzie (dla tych, co serków czekoladowych nie znają) Rozgrzej piekarnik do 175°C. Formę do pieczenia (22 x 22 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Rozpuść masło wraz z czekoladą na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Tylko w tym przypadku woda nie musi się dostać do czekolady. Mieszać, mieszać i uważać. Jajka ubij z cukrem na puszystą kremową masę, dodaj masę czekoladową, a następnie brandy. Dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę i, jeśli dodajesz - proszek do pieczenia. Serki pokrój na 16 części. Ciasto włóż do formy, wyrównaj, ułóż kawałeczki serków, lekko je wciskając do ciasta. Wstaw formę do piekarnika i piecz w nagrzanym do 175 °C piekarniku przez 22-25 minut. Zwróć uwagę na wygląd brownie: brzegi będą już upieczone, wnętrze jest miękkie - musi pozostać wilgotne. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do zastygnięcia (najlepiej w lodówce). Pokroić na 16 części i podawać Dla "Magazyn Wileński", 2021[ATTACH type="full" width="223px"]112076[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Brownie z serkami czekoladowymi
Top
Bottom