Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Brukselka na sposob meksykanski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1580496" data-attributes="member: 2354"><p>Brukselka na posob meksykanski:</p><p></p><p>2 lyzki masla (1+1)</p><p>ok. pol kg. brukselki - przekrohjone na pol</p><p>szklanka bulionu z kurczaka</p><p>pol szklanki zielonej cebulki - biala i zielonkawa czesc - cienko pokroic</p><p>2 papryczki morita albo pasilla - podgotowane na parze, pozbawione pestek i pokrojone*</p><p>pol szklanki orzeszkow piniowych</p><p>pol szklanki smietany</p><p>sol i swiezo mielony pieprz</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Rozpuscic lyzke masla na srednim ogniu na patelni z grubym dnem, dodac brukselki przeciete na pol, wymieszac z maslem, trzymac 1 minute na ogniu. Wlac bulion, nakryc pokrywka i trzymac na malym ogniu ok. 7 minut. Zdjac pokrywke i trzymac na ogniu do wyparowania bulionu, ok. 4 min. przelozyc brukselke do miski.</p><p>Dodac do patelni nastepna lyzke masla, wrzucic pocieta cebulke, pocieta papryczke i orzeszki piniowe. Trzymac na ogniu mieszajac ok. 2 min. Dodac smietane, zagotowac, zmniejszyc ogien, dodac brukselke, wymieszac, doprawic sola i pieprzem, podawac.</p><p></p><p>Papryczki morita to sa suszone papryczki jalapeno (halapenio), dostepne w meksykanskich marketach. Zamiast mozna uzyc papryki pasilla - rowniez dostepne w meksykanskich marketach.</p><p>Przepis wg. Marceli Valladolid, link do przepisu:</p><p><a href="http://www.foodnetwork.com/recipes/marcela-valladolid/brussels-sprouts-supreme-recipe.html" target="_blank">http://www.foodnetwork.com/recipes/marcela...eme-recipe.html</a></p><p></p><p>Papryczki morita trudno dostac, uzylam papryczki pasilla, latwiej dostepne, brukselka byla pyszna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1580496, member: 2354"] Brukselka na posob meksykanski: 2 lyzki masla (1+1) ok. pol kg. brukselki - przekrohjone na pol szklanka bulionu z kurczaka pol szklanki zielonej cebulki - biala i zielonkawa czesc - cienko pokroic 2 papryczki morita albo pasilla - podgotowane na parze, pozbawione pestek i pokrojone* pol szklanki orzeszkow piniowych pol szklanki smietany sol i swiezo mielony pieprz Wykonanie: Rozpuscic lyzke masla na srednim ogniu na patelni z grubym dnem, dodac brukselki przeciete na pol, wymieszac z maslem, trzymac 1 minute na ogniu. Wlac bulion, nakryc pokrywka i trzymac na malym ogniu ok. 7 minut. Zdjac pokrywke i trzymac na ogniu do wyparowania bulionu, ok. 4 min. przelozyc brukselke do miski. Dodac do patelni nastepna lyzke masla, wrzucic pocieta cebulke, pocieta papryczke i orzeszki piniowe. Trzymac na ogniu mieszajac ok. 2 min. Dodac smietane, zagotowac, zmniejszyc ogien, dodac brukselke, wymieszac, doprawic sola i pieprzem, podawac. Papryczki morita to sa suszone papryczki jalapeno (halapenio), dostepne w meksykanskich marketach. Zamiast mozna uzyc papryki pasilla - rowniez dostepne w meksykanskich marketach. Przepis wg. Marceli Valladolid, link do przepisu: [URL="http://www.foodnetwork.com/recipes/marcela-valladolid/brussels-sprouts-supreme-recipe.html"]http://www.foodnetwork.com/recipes/marcela...eme-recipe.html[/URL] Papryczki morita trudno dostac, uzylam papryczki pasilla, latwiej dostepne, brukselka byla pyszna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Brukselka na sposob meksykanski
Top
Bottom