Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Brukselka z marchewką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 908994" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]46728[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 kg brukselki</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 marchewki</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól</span></p><p><span style="font-size: 26px">cukier</span></p><p><span style="font-size: 26px">masło</span> - <span style="font-size: 26px">1 łyżka </span></p><p><span style="font-size: 26px">mąka pszenna</span> - <span style="font-size: 26px">2 łyżki</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Marchewkę obrać i pokroić w plastry.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Z brukselki odciąć twarde końcówki i wierzchnie listki, jeśli są nieładne. Warzywa ugotować razem w niedużej ilości wody ( tak, by je przykrywała ) z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Kiedy będą już miękkie, zrobić na patelni rumianą zasmażkę z masła i mąki i zagęścić warzywa. Doprawić do smaku solą. </span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Brukselkę można podać jako dodatek do obiadu lub samą, z pieczywem, na ciepłą kolację. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 908994, member: 2721"] [SIZE=10][ATTACH=full]46728[/ATTACH] 1/2 kg brukselki[/SIZE] [SIZE=10]2 marchewki[/SIZE] [SIZE=10]sól[/SIZE] [SIZE=10]cukier[/SIZE] [SIZE=10]masło[/SIZE] - [SIZE=10]1 łyżka [/SIZE] [SIZE=10]mąka pszenna[/SIZE] - [SIZE=10]2 łyżki[/SIZE] [SIZE=10]Marchewkę obrać i pokroić w plastry.[/SIZE] [SIZE=10]Z brukselki odciąć twarde końcówki i wierzchnie listki, jeśli są nieładne. Warzywa ugotować razem w niedużej ilości wody ( tak, by je przykrywała ) z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru. [/SIZE] [SIZE=10]Kiedy będą już miękkie, zrobić na patelni rumianą zasmażkę z masła i mąki i zagęścić warzywa. Doprawić do smaku solą. [/SIZE] [SIZE=10]Brukselkę można podać jako dodatek do obiadu lub samą, z pieczywem, na ciepłą kolację. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Brukselka z marchewką
Top
Bottom