- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Brukselka z papryką
1 kg brukselki
500 g papryki podłużnej (kolorowej)
60 g masła
3 łyżki octu
kostka rosołowa
koperek
1 łyżeczka soli i pieprzu
1.Brukselkę gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i octu przez 15 minut.
2.Paprykę kroimy w krążki wraz z pestkami.
3.Na roztopione masło dodajemy odcedzoną brukselkę i pokrojoną paprykę. Solimy i pieprzymy. Przykrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu 10 minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek.

1 kg brukselki
500 g papryki podłużnej (kolorowej)
60 g masła
3 łyżki octu
kostka rosołowa
koperek
1 łyżeczka soli i pieprzu
1.Brukselkę gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i octu przez 15 minut.
2.Paprykę kroimy w krążki wraz z pestkami.
3.Na roztopione masło dodajemy odcedzoną brukselkę i pokrojoną paprykę. Solimy i pieprzymy. Przykrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu 10 minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek.