Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Brunsli – Bruns de Bâle
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 640019" data-attributes="member: 592"><p>a tu drugie z tej strony </p><p>w Tłumaczeniu Bea73</p><p><a href="http://omelette.canalblog.com/archives/2005/12/24/1145032.html" target="_blank">http://omelette.canalblog.com/archives/200...24/1145032.html</a></p><p>podaję tak jak dostałam od Bea73</p><p><strong>Brunsli – Bruns de Bâle</strong></p><p></p><p>Tlumaczenie ze str. internetowej</p><p></p><p>Bardzo popularne w Alzacji, Brunsli sa jednak szwajcarska specjalnoscia icon_wink.gif rodem z Bazylei.</p><p></p><p>(Pieczenie musi byc dosc krotkie, aby srodek pozostal miekki)</p><p></p><p></p><p>200g cukru pudru</p><p>3 g cynamonu</p><p>40g kakao</p><p>200g bardzo drobno zmielonych migdalow</p><p>70g bialek (tj. z ok. 2 jajek)</p><p></p><p>+ cukier</p><p></p><p>przesiac cukier, cynamon i kakao</p><p>dodac migdaly i bialka</p><p>dobrze wymieszac az do calkowitego polaczenia skladnikow, wyrobic na gladka mase</p><p>pozostawic ciasto w chlodnym miejscu na godzine</p><p>nastepnie rozwalkowac ciasto na wysypanym cukrem (nie maka) blacie na grubosc ok. 1 cm</p><p>widelcem &#8216;nagniesc&#8217; lekko ciasto aby zrobily sie takie &#8216;paseczki&#8217; od widelca</p><p>wykroic ksztalty</p><p>ulozyc je na wylozona papieram blache i piec 3-5 min. w temp. 230°</p><p>___________________________________________________________</p><p>Ja je zostawiałam przed pieczeniem na noc do wyschniecia</p><p>Te pięknie trzymaja formę u mnie(to te ze wzorkiem widelcowym) i też są pyszne Przepraszam za takie zbiorowe zdjęcie ,ale każde otwieranie puszek powoduje znaczny ubytek ciasteczek </p><p>[ATTACH=full]20983[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 640019, member: 592"] a tu drugie z tej strony w Tłumaczeniu Bea73 [URL="http://omelette.canalblog.com/archives/2005/12/24/1145032.html"]http://omelette.canalblog.com/archives/200...24/1145032.html[/URL] podaję tak jak dostałam od Bea73 [B]Brunsli – Bruns de Bâle[/B] Tlumaczenie ze str. internetowej Bardzo popularne w Alzacji, Brunsli sa jednak szwajcarska specjalnoscia icon_wink.gif rodem z Bazylei. (Pieczenie musi byc dosc krotkie, aby srodek pozostal miekki) 200g cukru pudru 3 g cynamonu 40g kakao 200g bardzo drobno zmielonych migdalow 70g bialek (tj. z ok. 2 jajek) + cukier przesiac cukier, cynamon i kakao dodac migdaly i bialka dobrze wymieszac az do calkowitego polaczenia skladnikow, wyrobic na gladka mase pozostawic ciasto w chlodnym miejscu na godzine nastepnie rozwalkowac ciasto na wysypanym cukrem (nie maka) blacie na grubosc ok. 1 cm widelcem ‘nagniesc’ lekko ciasto aby zrobily sie takie ‘paseczki’ od widelca wykroic ksztalty ulozyc je na wylozona papieram blache i piec 3-5 min. w temp. 230° ___________________________________________________________ Ja je zostawiałam przed pieczeniem na noc do wyschniecia Te pięknie trzymaja formę u mnie(to te ze wzorkiem widelcowym) i też są pyszne Przepraszam za takie zbiorowe zdjęcie ,ale każde otwieranie puszek powoduje znaczny ubytek ciasteczek [ATTACH=full]20983[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Brunsli – Bruns de Bâle
Top
Bottom