Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Brytyjskie burgery wołowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 936814" data-attributes="member: 2721"><p>Wydawało by się, że burger to nic innego, jak klasyczny fast food, lecz moim zdaniem - nie zawsze. Przygotowany w domu zmienia się w zdrowy slow food, nieporównywalnie smaczniejszy od kupnych wersji. Przepis <a href="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_angielska/burger_frytki/przepis.html" target="_blank">stąd.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]48841[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g mielonego mięsa wołowego</p><p>1 jajko</p><p>1 cebula</p><p>1 łyżka sosu Worcestershire</p><p>sół i czarny piperz do smaku</p><p></p><p>bułki hamburgerowe</p><p>pomidor</p><p>sałata lodowa</p><p>keczup</p><p>majonez</p><p>ew. cebula</p><p></p><p>Cebulę drobno posiekać i zrumienić na łyżce oleju. Dodać do mięsa wraz z jajkiem, sosem Worcestershire, solą i pieprzem. Wymieszać. Mięso odstawić na 15 min.</p><p></p><p>( w tym czasie można przygotwać dodatki.)</p><p></p><p>Z masy uformować cztery okrągłe burgery. Ostrożnie przenieść je na patelnię grillową lub teflonową. Usmażyć z obu stron na złoto brązowo.</p><p></p><p>Bułeczki przekroić, stroną przekrojona ułożyć na patelni teflonowej ( bez tłuszczu) i zrumienić.</p><p></p><p>Spód każdej bułki smarować łyżeczką majonezu, układać posiekaną drobno cebulę, burgera, łyżeczkę keczupu, plaster pomidora i listek sałaty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 936814, member: 2721"] Wydawało by się, że burger to nic innego, jak klasyczny fast food, lecz moim zdaniem - nie zawsze. Przygotowany w domu zmienia się w zdrowy slow food, nieporównywalnie smaczniejszy od kupnych wersji. Przepis [URL="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_angielska/burger_frytki/przepis.html"]stąd.[/URL] [ATTACH=full]48841[/ATTACH] 250 g mielonego mięsa wołowego 1 jajko 1 cebula 1 łyżka sosu Worcestershire sół i czarny piperz do smaku bułki hamburgerowe pomidor sałata lodowa keczup majonez ew. cebula Cebulę drobno posiekać i zrumienić na łyżce oleju. Dodać do mięsa wraz z jajkiem, sosem Worcestershire, solą i pieprzem. Wymieszać. Mięso odstawić na 15 min. ( w tym czasie można przygotwać dodatki.) Z masy uformować cztery okrągłe burgery. Ostrożnie przenieść je na patelnię grillową lub teflonową. Usmażyć z obu stron na złoto brązowo. Bułeczki przekroić, stroną przekrojona ułożyć na patelni teflonowej ( bez tłuszczu) i zrumienić. Spód każdej bułki smarować łyżeczką majonezu, układać posiekaną drobno cebulę, burgera, łyżeczkę keczupu, plaster pomidora i listek sałaty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Brytyjskie burgery wołowe
Top
Bottom