Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Brzoskwinie dla Margot
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 847166" data-attributes="member: 421"><p><strong><span style="color: #0000FF"><span style="font-size: 26px">Brzoskwinie</span></span></strong></p><p>z przepisu Ljubasik z Cook-Talk Forums</p><p><a href="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=3910&st=0&p=81444&#entry81444" target="_blank">http://www.cook-talk.com/forum/index.php?s...amp;#entry81444</a></p><p><strong>Ciasto:</strong></p><p>500 g mąki</p><p>* 100 g. margaryny </p><p> * 2 jajka</p><p> * 80 g śmietany </p><p>* soda na koniuszku noża</p><p> * ~ 0,5 filiżanki cukru</p><p><strong>Krem:</strong></p><p> * 200 g śmietankowego masła</p><p> * 0,5 puszki zagęszczonego mleka(ugotowane)</p><p> * włoskie orzechy </p><p><strong>Ozdoba:</strong> * sok marchwi * sok z buraków * cukier </p><p>Jajka ubić z cukrem (cukru można dodawać więcej albo mniej,według smaku ), dodać gaszoną sodę, potem miękkie masło(albo margarynę), śmietanę i mąkę.</p><p>Zagnieść ciasto. </p><p>Rozdzielić na 20 części, zlepić podłużne kiełbaski i wypiekać na średnim ogniu. </p><p>Z upieczonych połówek (lepiej ciepłych, tak będzie lżej) nożykiem starannie wyciąć środek (ciasta nie wyrzucać, z niego przygotujemy jeszcze jeden mały tort.</p><p><strong>Przygotować krem:</strong> </p><p>Zmieszać masło ze słodkim zgęszczonym mlekiem. Napełnić kremem nasze połówki, w każdą położyć po cząstce orzecha i skleić. </p><p>Schłodzić w lodówce.</p><p><strong> Następny etap:</strong> przygotować sok z marchwi i buraków. Jeśli nie ma sokowirówki, można ręcznie utrzeć marchew, wycisnąć przez gazę. &#1058;&#1086; samo zrobić z burakami.</p><p> &#1057;ukier nasypać do głębokiej miski. </p><p>Ochłodzone i sklejone brzoskwinie umoczyć najpierw w marchwiowym soku (albo pomazać pędzelkiem), potem starannie pędzelkiem ufarbować jeden boczek buraczanym sokiem i obsypać cukrem (albo wyturlać w misce z cukrem) Gotowe brzoskwinie wkładamy do lodówki. </p><p><strong>Moje uwagi: </strong></p><p>1.robię podwójną,potrójną porcję</p><p> 2. Kiedy będziecie wycinać środek,nie przeżywajcie, jeżeli jakiś brzeżek odłamie się, wy go potem &quot;sklejcie&quot; kremem.</p><p> 3.Ciasto ze środków podsuszyć w piekarniku, pokruszyć, dodać krem, rozmieszać łyżką. </p><p>Nadać formę tortu, ozdobić. &#1052;initort gotowy! Nazywa się &quot;&#1052;rowisko&quot;.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 847166, member: 421"] [B][COLOR=#0000FF][SIZE=18]Brzoskwinie[/SIZE][/COLOR][SIZE=18][/SIZE][/B] z przepisu Ljubasik z Cook-Talk Forums [URL="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=3910&st=0&p=81444&#entry81444"]http://www.cook-talk.com/forum/index.php?s...amp;#entry81444[/URL] [B]Ciasto:[/B] 500 g mąki * 100 g. margaryny * 2 jajka * 80 g śmietany * soda na koniuszku noża * ~ 0,5 filiżanki cukru [B]Krem:[/B] * 200 g śmietankowego masła * 0,5 puszki zagęszczonego mleka(ugotowane) * włoskie orzechy [B]Ozdoba:[/B] * sok marchwi * sok z buraków * cukier Jajka ubić z cukrem (cukru można dodawać więcej albo mniej,według smaku ), dodać gaszoną sodę, potem miękkie masło(albo margarynę), śmietanę i mąkę. Zagnieść ciasto. Rozdzielić na 20 części, zlepić podłużne kiełbaski i wypiekać na średnim ogniu. Z upieczonych połówek (lepiej ciepłych, tak będzie lżej) nożykiem starannie wyciąć środek (ciasta nie wyrzucać, z niego przygotujemy jeszcze jeden mały tort. [B]Przygotować krem:[/B] Zmieszać masło ze słodkim zgęszczonym mlekiem. Napełnić kremem nasze połówki, w każdą położyć po cząstce orzecha i skleić. Schłodzić w lodówce. [B] Następny etap:[/B] przygotować sok z marchwi i buraków. Jeśli nie ma sokowirówki, można ręcznie utrzeć marchew, wycisnąć przez gazę. То samo zrobić z burakami. Сukier nasypać do głębokiej miski. Ochłodzone i sklejone brzoskwinie umoczyć najpierw w marchwiowym soku (albo pomazać pędzelkiem), potem starannie pędzelkiem ufarbować jeden boczek buraczanym sokiem i obsypać cukrem (albo wyturlać w misce z cukrem) Gotowe brzoskwinie wkładamy do lodówki. [B]Moje uwagi: [/B] 1.robię podwójną,potrójną porcję 2. Kiedy będziecie wycinać środek,nie przeżywajcie, jeżeli jakiś brzeżek odłamie się, wy go potem "sklejcie" kremem. 3.Ciasto ze środków podsuszyć w piekarniku, pokruszyć, dodać krem, rozmieszać łyżką. Nadać formę tortu, ozdobić. Мinitort gotowy! Nazywa się "Мrowisko". [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Brzoskwinie dla Margot
Top
Bottom