Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Brzoskwinie w syropie alkoholowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1178020" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nie bardzo wiedziałam, gdzie zamieścić ten przepis - do procentowych, czy do zapasów. Ponieważ tam są same płyny, zdecydowałam się na zapasy. W razie pomyłki, proszę o przeniesienie tego posta. Przepis na te brzoskwinie dostałam od mojej kuzynki Olgi. Proporcje raczej niewielkie, na drugi raz zrobię z potrójnej ilości, albo dorobię jeszcze w tym roku.</span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong></strong>- 1 kg brzoskwiń</span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'">- 1/2 kg cukru</span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'">- 1/4 litra spirytusu</span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'">Owoce nalezy sparzyć i obrać ze skórki. Przygotować syrop z cukru i szklanki wody, zagotować, dołożyć połówki owoców, krótko obgotować i pozostawić na noc. Następnego dnia zlać syrop z owoców, zagotować, zalać brzoskwinie ułożone w słoikach. Zostawić do następnego dnia. Trzeciego dnia zlać syrop, zagotować, pod koniec gotowania wlać spirytus (powoli, bo bardzo się burzy!), odstawić z ognia. Ułożone w słoikach owoce zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoiki.</span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'">[ATTACH=full]66999[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'">Z tej ilości składników wyszły mi tylko 2 słoiki po 0,5 litra. Teraz czekają na okazję do uroczystej degustacji.</span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1178020, member: 10341"] [FONT=Times New Roman]Nie bardzo wiedziałam, gdzie zamieścić ten przepis - do procentowych, czy do zapasów. Ponieważ tam są same płyny, zdecydowałam się na zapasy. W razie pomyłki, proszę o przeniesienie tego posta. Przepis na te brzoskwinie dostałam od mojej kuzynki Olgi. Proporcje raczej niewielkie, na drugi raz zrobię z potrójnej ilości, albo dorobię jeszcze w tym roku. [/FONT][FONT=Times New Roman][B]Składniki [/B]- 1 kg brzoskwiń - 1/2 kg cukru - 1/4 litra spirytusu Owoce nalezy sparzyć i obrać ze skórki. Przygotować syrop z cukru i szklanki wody, zagotować, dołożyć połówki owoców, krótko obgotować i pozostawić na noc. Następnego dnia zlać syrop z owoców, zagotować, zalać brzoskwinie ułożone w słoikach. Zostawić do następnego dnia. Trzeciego dnia zlać syrop, zagotować, pod koniec gotowania wlać spirytus (powoli, bo bardzo się burzy!), odstawić z ognia. Ułożone w słoikach owoce zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoiki. [ATTACH=full]66999[/ATTACH] Z tej ilości składników wyszły mi tylko 2 słoiki po 0,5 litra. Teraz czekają na okazję do uroczystej degustacji. [/FONT] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Brzoskwinie w syropie alkoholowym
Top
Bottom