Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Brzoskwinie z cebulą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 751326" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Żródło - Agnieszka Kręglicka GW Wyd.Agora</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki dla 4 osób</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">2 brzoskwinie</span></p><p><span style="font-size: 26px">spora cebula pokrojona w piórka</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżka oleju</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżeczka tartego imbiru</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki czerwonego octu winnego</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżka świeżej kolendry</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, szczypta chili</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Brzoskwinie naciąć na czubku na krzyż, włożyć na 10 sekund do wrzątku, wyjąć, obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Na oleju podsmażyć cebulę do lekkiego zrumienienia, dodać imbir, sól i chili. Dołożyć brzoskwinie, wlać ocet oraz sok pomarańczowy, zagotować, posypać zieleniną i dusić razem na małym ogniu przez 10 - 15 minut. Jeśli nie mam świeżej kolendry, zastepuję ją natką pietruszki, chociaż z kolendrą smak jest bardziej wyrazisty. Podawać do pieczonych i smażonych mięs.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 751326, member: 10341"] [SIZE=10]Żródło - Agnieszka Kręglicka GW Wyd.Agora [B]Składniki dla 4 osób[/B] 2 brzoskwinie spora cebula pokrojona w piórka łyżka oleju łyżeczka tartego imbiru 3 łyżki czerwonego octu winnego 4 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy łyżka świeżej kolendry sól, szczypta chili Brzoskwinie naciąć na czubku na krzyż, włożyć na 10 sekund do wrzątku, wyjąć, obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Na oleju podsmażyć cebulę do lekkiego zrumienienia, dodać imbir, sól i chili. Dołożyć brzoskwinie, wlać ocet oraz sok pomarańczowy, zagotować, posypać zieleniną i dusić razem na małym ogniu przez 10 - 15 minut. Jeśli nie mam świeżej kolendry, zastepuję ją natką pietruszki, chociaż z kolendrą smak jest bardziej wyrazisty. Podawać do pieczonych i smażonych mięs. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Brzoskwinie z cebulą
Top
Bottom