Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Bubble and squeak
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 937714" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z Kulinarnego Atlasu Świata - dodatku do Gazety Wyborczej - Wielka Brytania.</p><p><strong>Skladniki</strong></p><p><strong></strong>30 dkg ugotowanych i utłuczonych ziemniaków</p><p>30 dkg poszatkowanej i ugotowanej białej kapusty</p><p>1 cebula</p><p>masło lub olej do smażenia ( ja wzięłam mieszankę masła z olejem)</p><p>sól, pieprz</p><p>po 1 jajku na osobę</p><p></p><p>Cebulę posiekać i usmażyć na złoto na odrobinie masła. Wymieszać kapustę z ziemniakami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu. Poruszać patelnią przez chwilę, aby całe dno i boki pokryły się równomiernie tłuszczem. Włożyć mieszaninę kapusty i ziemniaków, wyrównać powierzchnię. Smażyć, aż od spodu utworzy się chrupiąca i rumiana skórka. Wówczas ostrożnie zdjąć placek,na przykład na pokrywę, usmażoną stroną do góry, a patelnię oczyścić i ponownie rozgrzać w niej tłuszcz. Zsunąć placek z pokrywy tak, aby usmażony spód znalazł się na górze. Dosmażyć z drugiej strony. Oddzielnie usmażyć jajka sadzone. Podawać razem z plackiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 937714, member: 10341"] Przepis pochodzi z Kulinarnego Atlasu Świata - dodatku do Gazety Wyborczej - Wielka Brytania. [B]Skladniki [/B]30 dkg ugotowanych i utłuczonych ziemniaków 30 dkg poszatkowanej i ugotowanej białej kapusty 1 cebula masło lub olej do smażenia ( ja wzięłam mieszankę masła z olejem) sól, pieprz po 1 jajku na osobę Cebulę posiekać i usmażyć na złoto na odrobinie masła. Wymieszać kapustę z ziemniakami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu. Poruszać patelnią przez chwilę, aby całe dno i boki pokryły się równomiernie tłuszczem. Włożyć mieszaninę kapusty i ziemniaków, wyrównać powierzchnię. Smażyć, aż od spodu utworzy się chrupiąca i rumiana skórka. Wówczas ostrożnie zdjąć placek,na przykład na pokrywę, usmażoną stroną do góry, a patelnię oczyścić i ponownie rozgrzać w niej tłuszcz. Zsunąć placek z pokrywy tak, aby usmażony spód znalazł się na górze. Dosmażyć z drugiej strony. Oddzielnie usmażyć jajka sadzone. Podawać razem z plackiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Bubble and squeak
Top
Bottom