Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Bucatini piccanti
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 25900" data-attributes="member: 49"><p><strong>Bucatini piccanti </strong></p><p></p><p>400 g makaronu bucatini (nieco grubszy od spaghetti),</p><p>150 g wędzonego boczku,</p><p>2 czerwone papryki,</p><p>1 żółta papryka,</p><p>2 pomidory,</p><p>1 średnia cebula,</p><p>1 papryczka chilli,</p><p>3 ząbki czosnku,</p><p>po łyżce masła i oleju,</p><p>4 łyżki utartego parmezanu,</p><p>pieprz, sól.</p><p></p><p>Obrać i posiekać cebulę, boczek pokroić w kostkę. Z pomidorów zdjąć skórkę, rozgnieść widelcem. Paprykę pokroić w paski. Rozgrzać w rondlu masło i oliwę. Wrzucić boczek i cebulę, smażyć przez 3 minuty. Dodać paprykę, smażyć przez 3 minuty. Włożyć pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli (można użyć sproszkowanej), doprawić solą. zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryć, smażyć na małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie zagotować wodę z solą, włożyć makaron i ugotować go al dente. Odcedzić, wymieszać z gorącym sosem, obficie posypać serem i natychmiast podawać).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 25900, member: 49"] [B]Bucatini piccanti [/B] 400 g makaronu bucatini (nieco grubszy od spaghetti), 150 g wędzonego boczku, 2 czerwone papryki, 1 żółta papryka, 2 pomidory, 1 średnia cebula, 1 papryczka chilli, 3 ząbki czosnku, po łyżce masła i oleju, 4 łyżki utartego parmezanu, pieprz, sól. Obrać i posiekać cebulę, boczek pokroić w kostkę. Z pomidorów zdjąć skórkę, rozgnieść widelcem. Paprykę pokroić w paski. Rozgrzać w rondlu masło i oliwę. Wrzucić boczek i cebulę, smażyć przez 3 minuty. Dodać paprykę, smażyć przez 3 minuty. Włożyć pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli (można użyć sproszkowanej), doprawić solą. zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryć, smażyć na małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie zagotować wodę z solą, włożyć makaron i ugotować go al dente. Odcedzić, wymieszać z gorącym sosem, obficie posypać serem i natychmiast podawać). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Bucatini piccanti
Top
Bottom