Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Buchty/kluski poznańskie/pyzy na parze*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 967312" data-attributes="member: 692"><p>Padam do nozek!</p><p></p><p>Moje chlopaki od paru tygodni naciskaly mnie na pyzy. Zaplanowalam na dzisiaj.</p><p>Pyzy robie od wielu lat, wedle przepisu mojej poznanskiej tesciowej i podaje na wytrawnie, z miesem w sosie.</p><p>Do tego obowiazkowo piwo - pyzy kochaja piwo!</p><p>Przepis mojej tesciowej byl bardzo prosty: maka woda drozdze - zarobic, potem kulac pyzy i gotowac &quot;na lachu&quot;.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51810[/ATTACH]</p><p></p><p>Zaryzykowalam jednak i sprobowalam przepisu Twojej Babci.</p><p>REWELACJA. Pyzy sprezyste, delikatne, urodziwe, bardzo smaczne...</p><p>Wszystko zrobilam jak kazali, ale cukru dalam mniej, bo do miesa.</p><p>Zostaja na stale!</p><p></p><p>Dziekuje bardzo</p><p>qd</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 967312, member: 692"] Padam do nozek! Moje chlopaki od paru tygodni naciskaly mnie na pyzy. Zaplanowalam na dzisiaj. Pyzy robie od wielu lat, wedle przepisu mojej poznanskiej tesciowej i podaje na wytrawnie, z miesem w sosie. Do tego obowiazkowo piwo - pyzy kochaja piwo! Przepis mojej tesciowej byl bardzo prosty: maka woda drozdze - zarobic, potem kulac pyzy i gotowac "na lachu". [ATTACH=full]51810[/ATTACH] Zaryzykowalam jednak i sprobowalam przepisu Twojej Babci. REWELACJA. Pyzy sprezyste, delikatne, urodziwe, bardzo smaczne... Wszystko zrobilam jak kazali, ale cukru dalam mniej, bo do miesa. Zostaja na stale! Dziekuje bardzo qd [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Buchty/kluski poznańskie/pyzy na parze*
Top
Bottom