Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Budyn kokosowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 467064" data-attributes="member: 2980"><p>200g mleka kokosowego</p><p>150g cukru</p><p>15 ml smietany kremowki</p><p>2 jajka+ 1 zoltko</p><p>100g wiorkow kokosowych</p><p></p><p>Smarujemy male foremki do budyniu (lub jedna wieksza) maslem.</p><p>W garnku podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem, az do rozpuszczenia cukru.</p><p>W misce mieszamy jajka ze smietana i dodajemy po trochu mleko kokosowe z cukrem, ciagle mieszajac (mozna lekko ubijac mikserem).</p><p>Wkladamy przygotowana mase budyniowa do formy i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 100 C na okolo 3 godziny, metoda pieczenia w kapieli wodnej – czyli wkladamy do innej formy wypelnionej woda tak, by woda siegala do &#190; wysokosci formy z budyniem.</p><p>Ostygniety budyn wyjmujemy, przechowujemy w lodowce. Przed podaniem obsypujemy dobrze wiorkami kokosowymi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 467064, member: 2980"] 200g mleka kokosowego 150g cukru 15 ml smietany kremowki 2 jajka+ 1 zoltko 100g wiorkow kokosowych Smarujemy male foremki do budyniu (lub jedna wieksza) maslem. W garnku podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem, az do rozpuszczenia cukru. W misce mieszamy jajka ze smietana i dodajemy po trochu mleko kokosowe z cukrem, ciagle mieszajac (mozna lekko ubijac mikserem). Wkladamy przygotowana mase budyniowa do formy i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 100 C na okolo 3 godziny, metoda pieczenia w kapieli wodnej – czyli wkladamy do innej formy wypelnionej woda tak, by woda siegala do ¾ wysokosci formy z budyniem. Ostygniety budyn wyjmujemy, przechowujemy w lodowce. Przed podaniem obsypujemy dobrze wiorkami kokosowymi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Budyn kokosowy*
Top
Bottom