Budyń kokosowy

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Budyń kokosowy

Przygotowany z okazji weekendu Hawajskiego, zorganizowanego przez Monsai.
Śnieżnobiały, delikatny i bardzo kokosowy
icon_smile.gif


DSC_0764.JPG

400 ml mleka kokosowego ( 1 duża puszka)
3 łyżeczki cukru
125 ml mleka ( = 1/2 szklanki, jeśli chcemy uzyskać wersje bezmleczną, dajemy w to miejsce wodę)
2 łyżeczki maki ziemniaczanej.

wiórki kokosowe

Mleko kokosowe zagotować z cukrem.
W szklance ze zwykłym mlekiem ( lub wodą) rozmieszać dokładnie 2 łyżeczki (z lekkim czubkiem, jak się nabiorą) mąki. Następnie przelać je cienkim strumieniem do gotującego się mleka kokosowego, mieszając. Po zgęstnieniu gotować jeszcze ok. 1 minutę.
Przelać do pucharków, udekorować kakao i wiórkami kokosowymi. Podawac na ciepło lub na zimno.

(Źródło)
 

Załączniki

  • DSC_0764.JPG
    DSC_0764.JPG
    75.8 KB · Wyświetleń: 1

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif

Zjadłabym taki deser
icon_mrgreen.gif
 

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy