Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Budyniówki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni20" data-source="post: 680001" data-attributes="member: 6326"><p>Bardzo pyszne, a przede wszystkim tanie, koszt okolo 10 zlotych, przepis mam od cioci a ona z jakiegos kolorowego pisma.</p><p></p><p>1/2 kg maki pszennej</p><p>5 dag drozdzy</p><p>1 szklanka kwasnej smietany</p><p>1 kostka margaryny</p><p>2 budynie na 0.5l mleka waniliowe lub smietankowe</p><p></p><p>Ugotowac budyn wg przepisu tylko z mniejsza iloscia mleka zamiast 1 litra uzyc 2.5 szkl. i cukru tez troche mniej czubkowale 2 lyzki. Przestudzic.</p><p></p><p>Margaryne, drozdze, smietane, make zagniesc razem(z drozdzy nie robic rozczynu tylko wrzucic do skladnikow). Jesli jest ciasto za luzne podsypac maka.</p><p></p><p>Ciasto podzielic na kilka czesci i na stolnicy rozwalkowac, ciac na kwadraty polozyc lyzeczke budyniu, skleic i klasc na blache wysmarowana margaryna i posypana maka. </p><p>Piec w temp. 200°C az beda odchodzic od blachy okolo 20 min, one nie sa mocno brazowe tylko lekko przyrumienione, Z tej porcji wychodzi mnostwo sztuk warto polowe zamrodzic.</p><p></p><p>Gdy wystygna posmarowac lukrem, najlepiej z nim smakuja. </p><p></p><p>Moja rodzinka sie nimi zajadala stwierdzili ze to najlepsze ciasteczka z budyniem jakie jedli. Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni20, post: 680001, member: 6326"] Bardzo pyszne, a przede wszystkim tanie, koszt okolo 10 zlotych, przepis mam od cioci a ona z jakiegos kolorowego pisma. 1/2 kg maki pszennej 5 dag drozdzy 1 szklanka kwasnej smietany 1 kostka margaryny 2 budynie na 0.5l mleka waniliowe lub smietankowe Ugotowac budyn wg przepisu tylko z mniejsza iloscia mleka zamiast 1 litra uzyc 2.5 szkl. i cukru tez troche mniej czubkowale 2 lyzki. Przestudzic. Margaryne, drozdze, smietane, make zagniesc razem(z drozdzy nie robic rozczynu tylko wrzucic do skladnikow). Jesli jest ciasto za luzne podsypac maka. Ciasto podzielic na kilka czesci i na stolnicy rozwalkowac, ciac na kwadraty polozyc lyzeczke budyniu, skleic i klasc na blache wysmarowana margaryna i posypana maka. Piec w temp. 200°C az beda odchodzic od blachy okolo 20 min, one nie sa mocno brazowe tylko lekko przyrumienione, Z tej porcji wychodzi mnostwo sztuk warto polowe zamrodzic. Gdy wystygna posmarowac lukrem, najlepiej z nim smakuja. Moja rodzinka sie nimi zajadala stwierdzili ze to najlepsze ciasteczka z budyniem jakie jedli. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Budyniówki
Top
Bottom