Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Buleczka francuska z brzoskwinia, szynka i serem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 462588" data-attributes="member: 59"><p>Jedzac pierwszy raz te przekaske nie umialam odkryc przyczyny smaczku.</p><p></p><p>mrozone ciasto francuskie</p><p>1 zoltko</p><p>1 lyzka mleka</p><p>po 2 lyzki musztardy i dzemu brzoskwiniowego </p><p>150g szynki cieniutko pokrojonej </p><p>3/4 szkl. miekkiego zoltego sera (mozarella, havarti)</p><p></p><p></p><p>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA</p><p></p><p>Rozmacic zoltko z mlekiem i posmarowac brzegi rozmrozonego ciasta. </p><p>Zlepic krotsze brzegi formujac lodke (zagiac rogi do srodka az sie zetkna - </p><p>tak jak sie sklada samolot z papieru). </p><p></p><p>Polozyc w srodku szynke. Posmarowac ja sosem ze zmieszanych musztardy i </p><p>dzemu. Posypac serem. </p><p></p><p>Brzegi ciasta posmarowac jajkiem i do pieca. </p><p></p><p>Piec do zrumienienia w temp. 180C w nagrzanym piekarniku (min 10 min).</p><p></p><p></p><p>Dobre sa szynki suszone (westwalska, parmenska).</p><p></p><p>Jak mi sie chce i mam czas to kroje ciasto i robie malutkie buleczki. </p><p></p><p>Pasuje sos pomidorowy (ketchup).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 462588, member: 59"] Jedzac pierwszy raz te przekaske nie umialam odkryc przyczyny smaczku. mrozone ciasto francuskie 1 zoltko 1 lyzka mleka po 2 lyzki musztardy i dzemu brzoskwiniowego 150g szynki cieniutko pokrojonej 3/4 szkl. miekkiego zoltego sera (mozarella, havarti) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozmacic zoltko z mlekiem i posmarowac brzegi rozmrozonego ciasta. Zlepic krotsze brzegi formujac lodke (zagiac rogi do srodka az sie zetkna - tak jak sie sklada samolot z papieru). Polozyc w srodku szynke. Posmarowac ja sosem ze zmieszanych musztardy i dzemu. Posypac serem. Brzegi ciasta posmarowac jajkiem i do pieca. Piec do zrumienienia w temp. 180C w nagrzanym piekarniku (min 10 min). Dobre sa szynki suszone (westwalska, parmenska). Jak mi sie chce i mam czas to kroje ciasto i robie malutkie buleczki. Pasuje sos pomidorowy (ketchup). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Buleczka francuska z brzoskwinia, szynka i serem*
Bottom