Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bułeczki cynamonowe Bajaderki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 159586" data-attributes="member: 231"><p>Proszę, ale nastempnym razem takie prośby pisz w NiebieWGębie a nie w przpisach, żeby potem Bajaderka mogła przpis wkleić pod swoim nickiem.</p><p></p><p>2 szklanki maki</p><p>1 szklanka platkow owsianych</p><p>1/4 szklanki cukru</p><p>1 lyzka proszku do pieczenia</p><p>szczypta soli</p><p>1/2 kostki zimnego masla pokrojonego na kawalki</p><p>3/4 szklanki mleka</p><p>1 jajko</p><p>1 lyzeczka ekstraktu z wanilii</p><p></p><p>1/2 szklanki posiekanych pekanow lub orzechow wloskich</p><p>2 lyzki cukru</p><p>2 lyzeczki mielonego cynamonu</p><p></p><p>Lukier:</p><p>3/4 szlanki cukru pudru</p><p>3 lyzeczki soku pomaranczowego lub mleka</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Rozgrzac piekarnik do 200C. Plaska blache wysmarowac maslem lub wylozyc papierem pergaminowym. Zmieszac posiekane orzechy z cynamonem i cukrem, odstawic na bok.</p><p>W duzej misce posiekac maslo z maka az masa stanie sie grudkowata, dodac platki owsiane, cukier, sol i proszek do pieczenia, wymieszac.</p><p>W osobnym naczyniu rozbeltac jajko, dodac mleko i wanilie i dobrze wymieszac. Wlac calosc do suchych skladnikow i lekko wymieszac az skladniki zaczna sie laczyc w jednolita mase. Posypac dosc rownomiernie mieszanka orzechowa i delikatnie wymieszac, ale nie do konca - zostawiajac takie nie wmieszane wstazeczki cynamonowej mieszanki. </p><p>Ukladac kopczyki (wielkosci mniej wiecej 1/4 szklanki) na blasze i piec okolo 10-13 minut, buleczki powinny byc deliktanie zrumienione. W miedzyczasie zrobic lukier - wymieszac cukier puder z taka iloscia soku pomaranczowego, aby uzyskac dosc gesty, ale lejacy i gladki lukier.</p><p>Lekko przestudzone buleczki polac lukrem, jesc jeszcze cieple!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 159586, member: 231"] Proszę, ale nastempnym razem takie prośby pisz w NiebieWGębie a nie w przpisach, żeby potem Bajaderka mogła przpis wkleić pod swoim nickiem. 2 szklanki maki 1 szklanka platkow owsianych 1/4 szklanki cukru 1 lyzka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 kostki zimnego masla pokrojonego na kawalki 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1 lyzeczka ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki posiekanych pekanow lub orzechow wloskich 2 lyzki cukru 2 lyzeczki mielonego cynamonu Lukier: 3/4 szlanki cukru pudru 3 lyzeczki soku pomaranczowego lub mleka sposób przygotowania Rozgrzac piekarnik do 200C. Plaska blache wysmarowac maslem lub wylozyc papierem pergaminowym. Zmieszac posiekane orzechy z cynamonem i cukrem, odstawic na bok. W duzej misce posiekac maslo z maka az masa stanie sie grudkowata, dodac platki owsiane, cukier, sol i proszek do pieczenia, wymieszac. W osobnym naczyniu rozbeltac jajko, dodac mleko i wanilie i dobrze wymieszac. Wlac calosc do suchych skladnikow i lekko wymieszac az skladniki zaczna sie laczyc w jednolita mase. Posypac dosc rownomiernie mieszanka orzechowa i delikatnie wymieszac, ale nie do konca - zostawiajac takie nie wmieszane wstazeczki cynamonowej mieszanki. Ukladac kopczyki (wielkosci mniej wiecej 1/4 szklanki) na blasze i piec okolo 10-13 minut, buleczki powinny byc deliktanie zrumienione. W miedzyczasie zrobic lukier - wymieszac cukier puder z taka iloscia soku pomaranczowego, aby uzyskac dosc gesty, ale lejacy i gladki lukier. Lekko przestudzone buleczki polac lukrem, jesc jeszcze cieple! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bułeczki cynamonowe Bajaderki
Top
Bottom