Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
buleczki orkiszowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 630670" data-attributes="member: 4449"><p>Przepis pochodzi z ksiazki Cathy Ytak &quot;Du bon pain&quot;</p><p></p><p>Dla maszynowcow-ciasto wyrobic na programie dough lub ciasto na pizze.</p><p></p><p>Wieczorem,przygotowac poolish:</p><p>100gr maki orkiszowej</p><p>100ml wody</p><p>szczypta suchych drozdzy</p><p></p><p>Nastepnego dnia przelozyc poolish do maszyny,dodac:</p><p>150ml mleka</p><p>300gr maki orkiszowej</p><p>100ml zakwasu</p><p>1,5 lyzeczki soli</p><p>15gr masla</p><p>1 lyzeczka ciemnego cukru</p><p>ziarna wg upodobania do posypania</p><p></p><p>Po skonczeniu programu wyrabiania i wyrastania,wyjac ciasto i podzielic na 60gr buleczki i pozostawic okolo 30min</p><p>do wyrosniecia z dala od przeciagow.Nagrzac piekarnik do 220°.Posmarowac buleczki woda z sola ,posypac ziarnami,lekko naciskajac.Wstawic do nagrzanego piekarnika,piec okolo 20min,uwazajac ,zeby sie nie spalily.Sa gotowe jak zaczna brazowiec.</p><p>[ATTACH=full]20394[/ATTACH]</p><p>smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 630670, member: 4449"] Przepis pochodzi z ksiazki Cathy Ytak "Du bon pain" Dla maszynowcow-ciasto wyrobic na programie dough lub ciasto na pizze. Wieczorem,przygotowac poolish: 100gr maki orkiszowej 100ml wody szczypta suchych drozdzy Nastepnego dnia przelozyc poolish do maszyny,dodac: 150ml mleka 300gr maki orkiszowej 100ml zakwasu 1,5 lyzeczki soli 15gr masla 1 lyzeczka ciemnego cukru ziarna wg upodobania do posypania Po skonczeniu programu wyrabiania i wyrastania,wyjac ciasto i podzielic na 60gr buleczki i pozostawic okolo 30min do wyrosniecia z dala od przeciagow.Nagrzac piekarnik do 220°.Posmarowac buleczki woda z sola ,posypac ziarnami,lekko naciskajac.Wstawic do nagrzanego piekarnika,piec okolo 20min,uwazajac ,zeby sie nie spalily.Sa gotowe jak zaczna brazowiec. [ATTACH=full]20394[/ATTACH] smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
buleczki orkiszowe
Top
Bottom