Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Bułeczki z patelni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Roman" data-source="post: 1354961" data-attributes="member: 19560"><p>Ok moze sie zle wyrazilam.</p><p>Zeby utrzymac zakwas przy zyciu ze sie tak wyraza musimy go dokarmiac; wybieramy czesc zakwasu ze sloika</p><p>dolewamy wody dodajemy make i pozostawiamy do wyrosnieca. Dla mnie to nie jest nowy zakwas tylko stary ale</p><p>odswiezony-dokarmiony. Najczesciej pozostaja nam resztki ktore mozemy zbierac w osobnym pojemniku i przechowywac </p><p>w lodowce az uzbieramy odpowiednia ilasc zakwasu ale jesli nie mamy resztek zakwasu mozna uzyc nasz podstawowy.</p><p>Duzo osob dokarmia zakwas raz lub dwa razy dzienne przechowujac w temperaturze pokojowej zeby zachowac jego aktywnosc i wtedy maja restki zakwasu i ten przepis jest jak je wykorzystac.</p><p>Wiem ze moj Polski czasem jest jak Chinski ale nic na to nie moge poradzic tyle zdazylam sie nuczyc i staram sie </p><p>jak moge zeby go uzywac jak najlepiej wiec prosze o wyrozumialosc.</p><p>Pozdrawiam serdecznie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Roman, post: 1354961, member: 19560"] Ok moze sie zle wyrazilam. Zeby utrzymac zakwas przy zyciu ze sie tak wyraza musimy go dokarmiac; wybieramy czesc zakwasu ze sloika dolewamy wody dodajemy make i pozostawiamy do wyrosnieca. Dla mnie to nie jest nowy zakwas tylko stary ale odswiezony-dokarmiony. Najczesciej pozostaja nam resztki ktore mozemy zbierac w osobnym pojemniku i przechowywac w lodowce az uzbieramy odpowiednia ilasc zakwasu ale jesli nie mamy resztek zakwasu mozna uzyc nasz podstawowy. Duzo osob dokarmia zakwas raz lub dwa razy dzienne przechowujac w temperaturze pokojowej zeby zachowac jego aktywnosc i wtedy maja restki zakwasu i ten przepis jest jak je wykorzystac. Wiem ze moj Polski czasem jest jak Chinski ale nic na to nie moge poradzic tyle zdazylam sie nuczyc i staram sie jak moge zeby go uzywac jak najlepiej wiec prosze o wyrozumialosc. Pozdrawiam serdecznie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Bułeczki z patelni
Bottom