Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bułeczki zapiekne z serem i masłem czosnkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1521865" data-attributes="member: 2721"><p>Zapiekane bułeczki z serem i masłem czosnkowym to propozycją, którą docenią nie tylko wegetarianie. Są pyszne i aromatyczne. To świetny sposób na wykorzystanie pieczywa z poprzedniego dnia. Można je przygotować na grillu bądź w opiekaczu czy w piekarniku. Polecam! Pomysł wg <a href="https://www.youtube.com/watch?v=IEhVIdAOuwU&list=UUJBXFTOm3_c8Yw5AWfLbFzw" target="_blank">Meinerezepte</a>.</p><p></p><p> [ATTACH=full]88913[/ATTACH]</p><p></p><p> 2-4 dowolne bułki (najlepiej z poprzedniego dnia)</p><p> garść sera żółtego</p><p> 4 łyżeczki miękkiego masła</p><p> 1 duży ząbek czosnku</p><p> 1 łyżka siekanego koperku</p><p> szczypta soli</p><p> </p><p> Bułki ponacinać najpierw wzdłuż a potem w poprzek tak, by powstała kratka. Ważne jest, by nie przeciąć bułki do końca - skórka u dołu powinna pozostać nie nacięta utrzymywać całą bułeczkę w całości.</p><p> </p><p> Miękkie masło wymieszać z obranym, przeciśniętym ząbkiem czosnku, siekanym koperkiem i solą. </p><p> Wnętrze bułeczek ostrożnie wysmarować masłem - po trochu w każdym zagłębieniu. Pomiędzy nacięcia włożyć starty żółty ser. </p><p> </p><p> Każda bułeczkę zawinąć w folię aluminiową. Najpierw pieczemy je ok. minut zawinięte (piekarnik 180 st. C), następnie rozwijamy, by wierzch się zrobił rumiany.</p><p> </p><p> Podajemy gorące.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1521865, member: 2721"] Zapiekane bułeczki z serem i masłem czosnkowym to propozycją, którą docenią nie tylko wegetarianie. Są pyszne i aromatyczne. To świetny sposób na wykorzystanie pieczywa z poprzedniego dnia. Można je przygotować na grillu bądź w opiekaczu czy w piekarniku. Polecam! Pomysł wg [URL="https://www.youtube.com/watch?v=IEhVIdAOuwU&list=UUJBXFTOm3_c8Yw5AWfLbFzw"]Meinerezepte[/URL]. [ATTACH=full]88913[/ATTACH] 2-4 dowolne bułki (najlepiej z poprzedniego dnia) garść sera żółtego 4 łyżeczki miękkiego masła 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka siekanego koperku szczypta soli Bułki ponacinać najpierw wzdłuż a potem w poprzek tak, by powstała kratka. Ważne jest, by nie przeciąć bułki do końca - skórka u dołu powinna pozostać nie nacięta utrzymywać całą bułeczkę w całości. Miękkie masło wymieszać z obranym, przeciśniętym ząbkiem czosnku, siekanym koperkiem i solą. Wnętrze bułeczek ostrożnie wysmarować masłem - po trochu w każdym zagłębieniu. Pomiędzy nacięcia włożyć starty żółty ser. Każda bułeczkę zawinąć w folię aluminiową. Najpierw pieczemy je ok. minut zawinięte (piekarnik 180 st. C), następnie rozwijamy, by wierzch się zrobił rumiany. Podajemy gorące. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bułeczki zapiekne z serem i masłem czosnkowym*
Top
Bottom