Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Buleczki ze slodkimi ziemniakami z dipem serowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1759200" data-attributes="member: 9091"><p>Przepis stad: <a href="https://www.homecookingadventure.com/skillet-sweet-potato-bread-with-pecan-cranberry-cheese-dip/" target="_blank">https://www.homecookingadventure.com/skillet-sweet-potato-bread-with-pecan-cranberry-cheese-dip/</a></p><p></p><p>Skladniki:</p><p>- 375 g maki</p><p>- 1 lyzeczka soli</p><p>- 1/2 lyzeczki cynamonu</p><p>- 2 lyzeczki suchych drozdzy (lub 20 g swiezych)</p><p>- 160 ml cieplego mleka</p><p>- 1 lyzeczka cukru</p><p>- 30 g stopionego masla</p><p>- 120 g ugotowanych slodkich ziemniakow</p><p>- jajko do posmarowania buleczek</p><p></p><p>Dip:</p><p>- 230 g serka typu Philadelphia</p><p>- 90 g startej mozarelli</p><p>- 50 g startego cheddara</p><p>- 75 g orzechow wloskich lub pekan (podpieczonych i posiekanych)</p><p>- 90 g suszonych zurawin</p><p>- 30 g miodu</p><p></p><p>WYmieszac drozdze z cukrem i polowa mleka, odstawic na 5 min. Zagniesc ciasto z wymienionych skladnikow - wyrabiac az sie nie bedzie kleilo i odstawic do wyrosniecia na godzine. Po tym czasie podzielic ciasto na 16 kawalkow (mi wyszlo 15, taka jestem dobra z matmy) i ukulac buleczki. Patelnie zeliwna (lub naczynie zaroodporne) o srednicy 23 cm wysmarowac maslem, w srodek wstawic miseczke (srednica 12 cm) rowniez posmarowana maslem. Buleczki ulozyc wokol miseczki i odstawic przykryte do wyrosniecia na ok 30 minut. W miedzyczasie wymieszac skladniki dipu. Jak buleczki podrosna, wyjac miseczke, w srodek wlozyc dip serowy i calosc piec ok 20-25 min w 170 stopniach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1759200, member: 9091"] Przepis stad: [URL]https://www.homecookingadventure.com/skillet-sweet-potato-bread-with-pecan-cranberry-cheese-dip/[/URL] Skladniki: - 375 g maki - 1 lyzeczka soli - 1/2 lyzeczki cynamonu - 2 lyzeczki suchych drozdzy (lub 20 g swiezych) - 160 ml cieplego mleka - 1 lyzeczka cukru - 30 g stopionego masla - 120 g ugotowanych slodkich ziemniakow - jajko do posmarowania buleczek Dip: - 230 g serka typu Philadelphia - 90 g startej mozarelli - 50 g startego cheddara - 75 g orzechow wloskich lub pekan (podpieczonych i posiekanych) - 90 g suszonych zurawin - 30 g miodu WYmieszac drozdze z cukrem i polowa mleka, odstawic na 5 min. Zagniesc ciasto z wymienionych skladnikow - wyrabiac az sie nie bedzie kleilo i odstawic do wyrosniecia na godzine. Po tym czasie podzielic ciasto na 16 kawalkow (mi wyszlo 15, taka jestem dobra z matmy) i ukulac buleczki. Patelnie zeliwna (lub naczynie zaroodporne) o srednicy 23 cm wysmarowac maslem, w srodek wstawic miseczke (srednica 12 cm) rowniez posmarowana maslem. Buleczki ulozyc wokol miseczki i odstawic przykryte do wyrosniecia na ok 30 minut. W miedzyczasie wymieszac skladniki dipu. Jak buleczki podrosna, wyjac miseczke, w srodek wlozyc dip serowy i calosc piec ok 20-25 min w 170 stopniach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Buleczki ze slodkimi ziemniakami z dipem serowym
Top
Bottom