Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bułgarska jajecznica*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1203249" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Bułgarska jajecznica</strong></p><p></p><p>Źródło - Beata Lipov &quot;Bułgaria na talerzu&quot;</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>4 papryki </p><p>cebula</p><p>4 pomidory</p><p>8 jajek</p><p>250 g sera feta</p><p>czubryca </p><p>olej</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać.</p><p>Pomidory obrać ze skórki i również posiekać.</p><p>Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodac papryki i dusić pod przykryciem 10 minut.</p><p>Dodać pomidory i smażyć jeszcze 5 - 7 minut, tym razem bez przykrycia.</p><p>Wbić jajka, dodać pokruszony ser i czubrycę.</p><p>Smażyć, często mieszając, aż jajka się zetną.</p><p>Podawać od razu z pszenną bułką.</p><p></p><p>Moja wersja:</p><p>Tym razem zrobiłam wersję uproszczoną, dodając do cebuli <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34254" target="_blank">smażoną z pomidorami paprykę</a> ze słoika.</p><p>Do jajek dolałam nieco mleka, by były bardziej puszyste.</p><p>W moim rodzinnym domu robiło się ją często, oczywiście bez niedostępnej w tamtych czasach fety.</p><p>Polecam - po prostu pychota.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1203249, member: 1024"] [B]Bułgarska jajecznica[/B] Źródło - Beata Lipov "Bułgaria na talerzu" [B]Składniki:[/B] 4 papryki cebula 4 pomidory 8 jajek 250 g sera feta czubryca olej [B]Wykonanie:[/B] Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki i również posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodac papryki i dusić pod przykryciem 10 minut. Dodać pomidory i smażyć jeszcze 5 - 7 minut, tym razem bez przykrycia. Wbić jajka, dodać pokruszony ser i czubrycę. Smażyć, często mieszając, aż jajka się zetną. Podawać od razu z pszenną bułką. Moja wersja: Tym razem zrobiłam wersję uproszczoną, dodając do cebuli [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34254"]smażoną z pomidorami paprykę[/URL] ze słoika. Do jajek dolałam nieco mleka, by były bardziej puszyste. W moim rodzinnym domu robiło się ją często, oczywiście bez niedostępnej w tamtych czasach fety. Polecam - po prostu pychota. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bułgarska jajecznica*
Top
Bottom