Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Bulion taitai
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1547030" data-attributes="member: 692"><p>Szczątki po kurczaku ( skóra , podroby, kości z resztkami mięsa) czyli porcja rosołowa</p><p>1 główka czosnku wraz z łupinami przecięta w poprzek</p><p>kawałeczek jak orzech włoski świeżego imbiru lub 1 łyżeczka mielonego </p><p> 2 - 4 łyżki sosu sojowego</p><p>1 strączek papryczki piripiri lub ćwierć łyżeczki płatków chili</p><p>sól do smaku</p><p>1 - 1,5 l wody</p><p></p><p>Porcje rosołową zalać wodą, postawić na ostrym ogniu bez przykrycia i kiedy zacznie się gotować - zdjęć szumowiny łyżką cedzakową. Zmniejszyć grzanie do minimum, dodać resztę składników, przykryć i powolutku gotować około 2 godzin. Potem zgasić ogień i pozostawić do wystygnięcia pod przykryciem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1547030, member: 692"] Szczątki po kurczaku ( skóra , podroby, kości z resztkami mięsa) czyli porcja rosołowa 1 główka czosnku wraz z łupinami przecięta w poprzek kawałeczek jak orzech włoski świeżego imbiru lub 1 łyżeczka mielonego 2 - 4 łyżki sosu sojowego 1 strączek papryczki piripiri lub ćwierć łyżeczki płatków chili sól do smaku 1 - 1,5 l wody Porcje rosołową zalać wodą, postawić na ostrym ogniu bez przykrycia i kiedy zacznie się gotować - zdjęć szumowiny łyżką cedzakową. Zmniejszyć grzanie do minimum, dodać resztę składników, przykryć i powolutku gotować około 2 godzin. Potem zgasić ogień i pozostawić do wystygnięcia pod przykryciem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Bulion taitai
Top
Bottom