Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bułka z peperonatą i serem feta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1020652" data-attributes="member: 2721"><p>Prosty i pyszny pomysł, znaleziony na blogu <a href="http://www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=133" target="_blank"> Podróże kulinarne</a> . Pochodzi z książki &quot;Kuchnia wegetariańska z fantazją&quot; Kornelia Schinharl, Sebastain Dickhaut</p><p></p><p></p><p>][ATTACH=full]56106[/ATTACH]</p><p></p><p>2 czerwone papryki</p><p>1 zielona papryka</p><p>2 cebule</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>3 łyżeczki przecieru pomidorowego (koncentrat)</p><p>1 łyżeczka tymianku</p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki</p><p>sól do smaku</p><p>szczypta pieprzu cayenne</p><p>50 ml wody</p><p></p><p>ser feta</p><p></p><p>bułki ( moje typu ciabatta)</p><p></p><p>Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić w plastry. Podsmażyć lekko na niewielkiej ilości oleju wraz z tymiankiem.</p><p>Dodać pokrojoną w paski paprykę. Zamieszać, chwilę smażyć.</p><p>Dodać posiekany czosnek, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy oraz 50 ml wody. </p><p>Dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż papryka będzie miękka.</p><p>Doprawić do smaku solą i szczyptą pieprzu cayenne.</p><p></p><p>Bułkę rozkroić, nałożyć ciepłą peperonatę oraz ser feta, pokrojony w kostkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1020652, member: 2721"] Prosty i pyszny pomysł, znaleziony na blogu [URL="http://www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=133"] Podróże kulinarne[/URL] . Pochodzi z książki "Kuchnia wegetariańska z fantazją" Kornelia Schinharl, Sebastain Dickhaut ][ATTACH=full]56106[/ATTACH] 2 czerwone papryki 1 zielona papryka 2 cebule 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki przecieru pomidorowego (koncentrat) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól do smaku szczypta pieprzu cayenne 50 ml wody ser feta bułki ( moje typu ciabatta) Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić w plastry. Podsmażyć lekko na niewielkiej ilości oleju wraz z tymiankiem. Dodać pokrojoną w paski paprykę. Zamieszać, chwilę smażyć. Dodać posiekany czosnek, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy oraz 50 ml wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż papryka będzie miękka. Doprawić do smaku solą i szczyptą pieprzu cayenne. Bułkę rozkroić, nałożyć ciepłą peperonatę oraz ser feta, pokrojony w kostkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bułka z peperonatą i serem feta
Top
Bottom