Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Bułki na piwie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="fiona" data-source="post: 709662" data-attributes="member: 6499"><p><strong>Bułki kminkowe</strong></p><p></p><p>25 dag pszennej mąki razowej</p><p>1/2 torebki proszku do pieczenia</p><p>7 dag żółtego sera</p><p>1 łyżeczka ziół prowansalskich</p><p>1/4 łyżeczki kminki</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1/4 l piwa pszenicznego (weissbier)</p><p>1 łyżka mleka</p><p></p><p>Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, startym serem, ziołami, kminkiem i solą. Wlej piwo i zagniataj, az powstanie gładkie ciasto. Ulep z niego wałek i pokrój na 5-6 kawałków, z każdego uformuj bulkę i natnij ją na krzyż. Posmaruj mlekiem, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wsuń do zimnego piekarnika. ustaw temp. na 180, piecz około 35 minut.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z któregoś dodatku do Gazety Wyborczej</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fiona, post: 709662, member: 6499"] [B]Bułki kminkowe[/B] 25 dag pszennej mąki razowej 1/2 torebki proszku do pieczenia 7 dag żółtego sera 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 łyżeczki kminki 1 łyżeczka soli 1/4 l piwa pszenicznego (weissbier) 1 łyżka mleka Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, startym serem, ziołami, kminkiem i solą. Wlej piwo i zagniataj, az powstanie gładkie ciasto. Ulep z niego wałek i pokrój na 5-6 kawałków, z każdego uformuj bulkę i natnij ją na krzyż. Posmaruj mlekiem, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wsuń do zimnego piekarnika. ustaw temp. na 180, piecz około 35 minut. Przepis pochodzi z któregoś dodatku do Gazety Wyborczej [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Bułki na piwie
Top
Bottom